Βιβλίο
Μίστερ Τόρσο

Edward Lee
Μετάφραση: Δημήτρης Αρβανίτης
Εικονογράφηση: Γιώργος Δημητρίου
Πειραιάς
Jemma Press
Αριθμός Έκδοσης: 1
2009
σ. 80
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-6732-35-5
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Εξαντλημένο
Τιμή: 12.11€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 11-11-2020)
Περίληψη:

"Κι άλλο 64;" ρώτησε ο Τιπς.
"Μάλιστα. Άλλος ένας κορμός".
Ο μίστερ Τόρσο, σκέφτηκε ο Τιπς. Μ' αυτό το όνομα σκεφτόταν πια τον δράστη. Δεκαπέντε φορές στα τελευταία τρία χρόνια είχαν βρει ανθρώπινα άκρα πεταμένα σε εξοχικούς δρόμους σαν κι αυτόν. Και τρεις κορμούς, που ανήκαν όλοι σε λευκές καυκάσιες γυναίκες. Ο δράστης τούς έβγαζε τα δόντια και έριχνε οξύ στα πρόσωπα, στα χέρια και στα πόδια τους.

Ο Τιπς είχε βάλει να κάνουν τα πιο σύγχρονα τεστ γενετικού προφίλ σ' όλα τα κομμάτια, χωρίς προς το παρόν καμιά επιτυχία.

"Ο πιο ακραίος των συγγραφέων ακραίου τρόμου."
Cemetery Dance

Η Jemma Press παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Edward Lee και το cult θρυλικό διήγημά του "Μίστερ Τόρσο". Μοναδικά εικονογραφημένο από τον Γιώργο Δημητρίου, το "Μίστερ Τόρσο", υπόσχεται ότι θα αφήσει το στίγμα του στους φίλους της λογοτεχνίας ακραίου τρόμου για πάντα.

Οφείλουμε να σας ενημερώσουμε πως το βιβλίο αυτό δεν απευθύνεται σ’ ανθρώπους με ευαίσθητα μυαλά, ούτε και με ευαίσθητα στομάχια...

"Εκείνη την εποχή -και υποθέτω πως αυτό ισχύει και τώρα- ένιωθα έντονη έλξη προς τη λογοτεχνία που όχι μόνο τολμούσε να προσβάλλει τις ευαισθησίες του αναγνώστη, αλλά περιέγραφε επίσης τις διχοτομίες που ανακαλύπτουμε καθημερινά στην πραγματική μας ζωή: τη σύγκρουση των αντιθέτων, τη σύζευξη του ανάρμοστου με το πρέπον - μάλιστα, την ένωση του αληθινού και του ψεύτικου".

(Edward Lee, από τον πρόλογο για την ελληνική έκδοση)

Κριτικές - Παρουσιάσεις: