Βιβλίο
Ο μάγος του Οζ

Λ. Φρανκ Μπάουμ
Διασκευή: Pablo de los Santos
Μετάφραση: Εύα Αδαμάκη
Εικονογράφηση: Rodrigo Luján
Ευθύνη Σειράς: Βασίλης Μηνακάκης
Αθήνα
Η Καθημερινή
Αριθμός Έκδοσης: 1
2009
σ. 46
Σχήμα: 27χ19
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-475-075-7
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά μετάφραση από ισπανικά
Τίτλος πρωτοτύπου: El mago de Oz
Κλασική Λογοτεχνία 15
Σημειώσεις: Copyright: Editorial Sol 90, Barcelona, 2009. Διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με την εφημερίδα "Η Καθημερινή" στις 26.9.2009. Χορηγός: Postbank.
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Περίληψη:

Ο μάγος του Οζ, ένα από τα κλασικότερα παιδικά μυθιστορήματα, γνώρισε τεράστια επιτυχία και έστρεψε το δημιουργό του, έναν εξαιρετικά ανήσυχο και πολυπράγμονα άνθρωπο, στις φανταστικές ιστορίες. Κεντρικό πρόσωπο του έργου είναι η μικρή Ντόροθι, που αναζητά το μάγο του Οζ για να τη βοηθήσει να επιστρέψει στο σπίτι της στο Κάνσας. Στο ταξίδι της προς τη Σμαραγδένια Πολιτεία, όπου ζει ο μάγος, συνοδεύεται από το σκύλο της, τον Τοτό. Κατά τη διάρκεια του, θα συναντήσει το Σκιάχτρο, τον Τενεκεδένιο Ξυλοκόπο και το Δειλό Λιοντάρι, που επίσης χρειάζονται τη βοήθεια του μάγου για να τους δώσει μυαλό, καρδιά και γενναιότητα.

Αν και θα βρεθούν αντιμέτωποι με αρκετές περιπέτειες και απρόβλεπτες καταστάσεις, όπως αυτές που έζησαν στο λιβάδι με τις παπαρούνες ή στο πορτοκαλί σπίτι, θα φτάσουν τελικά στον προορισμό τους. Εκεί, όμως, θα τους περιμένουν νέες εκπλήξεις. Ιδιαίτερα την Ντόροθι...