Βιβλίο
Έκθεση - έκφραση Α΄ λυκείου

Αλεξάνδρα Στράτου
Αθήνα
Σαββάλας
Αριθμός Έκδοσης: 1
2009
σ. 431
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-449-794-2
Εξαντλημένο
Τιμή: 18.70€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 30-04-2013)
Περίληψη:

Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί βοήθημα στο σχολικό εγχειρίδιο Έκφραση-Έκθεση για την Α΄ τάξη του Ενιαίου Λυκείου. Η συγγραφή του έγινε με γνώμονα τους διδακτικούς στόχους του μαθήματος και με βάση τις θεματικές ενότητες του σχολικού βιβλίου, προκειμένου αφενός να ανταποκριθεί πλήρως στην ανάγκη του μαθητή για επεξεργασία και κατανόηση της διδακτέας ύλης και αφετέρου να ενισχύσει την προσπάθεια του να μάθει να χειρίζεται σωστά το γραπτό λόγο και να παράγει τα δικά του κείμενα.

Για το λόγο αυτό το παρόν βιβλίο περιλαμβάνει:
- την πραγμάτευση, αρχικά, ορισμένων γενικών θεμάτων στην 'Εκφραση-Έκθεση όπως η περίληψη, οι τρόποι ανάπτυξης της παραγράφου, το ύφος, η συνοχή του κειμένου κ.ά., η γνώση των οποίων είναι αναγκαία για την επιτυχή ανταπόκριση στις απαιτήσεις του μαθήματος και σε οποιαδήποτε εξεταστική διαδικασία.
- την αναλυτική παρουσίαση της θεωρίας του σχολικού βιβλίου ανά κεφάλαιο, με την επιπλέον παροχή χρήσιμων πληροφοριών κατά περίπτωση.
- πληροφοριακό υλικό για τα θέματα παραγωγής λόγου που περιέχει το σχολικό βιβλίο.
- τις απαντήσεις στις ασκήσεις του σχολικού βιβλίου.
- κριτήρια αξιολόγησης, που παρέχουν δυνατότητες αυτενέργειας του μαθητή και των οποίων οι απαντήσεις δίνονται στο τέλος του βιβλίου.