Βιβλίο
Η κρίση του παγκόσμιου καπιταλισμού
Η ανοιχτή κοινωνία σε κίνδυνο

Τζορτζ Σόρος
Μετάφραση: Αριάδνη Αλαβάνου
Αθήνα
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
1999
σ. 393
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-14-0011-2
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: The crisis of global capitalism
Οικονομία
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 19.45€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 19-09-2011)
Περίληψη:

Ο Τζορτζ Σόρος είναι ένας μύθος στον κόσμο των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, ένας άνδρας γνωστός από τη Γουόλ Στριτ έως την κινεζική επαρχία Γιουχάν, από το Μάντσεστερ έως τη Μόσχα και από τις Βρυξέλλες έως την Μπανγκόκ. Η εταιρεία του, η Quantum Fund, είναι η επενδυτική εταιρεία με τις καλύτερες επιδόσεις στην ιστορία και τα ιδρύματά του έχουν συμβάλει στην αναδιαμόρφωση του μεταψυχροπολεμικού κόσμου. Και ιδού που σήμερα ο Σόρος εφαρμόζει όλη τη γνώση, την ειδημοσύνη και την ενόρασή του για να εξηγήσει τι συμβαίνει στην καταρρέουσα παγκόσμια οικονομία. Το αποτέλεσμα είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο, η σημασία του οποίου είναι μεγάλη, μια εντυπωσιακή κριτική για τα λάθη που έχουν γίνει και ένα εμπνευσμένο όραμα για όσα μπορούν να επιτευχθούν.

Στο παρόν βιβλίο του ο Σόρος ανατέμνει την τρέχουσα κρίση και την οικονομική θεωρία εν γένει, αποκαλύπτοντας πώς ο συνδυασμός των θεωρητικών υποδείξεων και της ανθρώπινης συμπεριφοράς έχει οδηγήσει στη σημερινή χαοτική κατάσταση. Αποδεικνύει πώς η αδιαμφισβήτητη πίστη στις δυνάμεις της αγοράς μάς τυφλώνει σε βαθμό που να μην μπορούμε να διακρίνουμε αστάθειες κρίσιμου χαρακτήρα και πώς αυτές οι αστάθειες, με μια μορφή αλυσιδωτής αντίδρασης, προκαλούν τη σημερινή κρίση - μια κρίση που εμπεριέχει το δυναμικό για να επιδεινώνεται όλο και περισσότερο.
Ωστόσο υπάρχει διέξοδος και αυτή συνεπάγεται την υιοθέτηση της έννοιας της ανοιχτής κοινωνίας. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να σώσουμε όχι μόνο το χρηματοπιστωτικό σύστημα αλλά και τον πολιτισμό μας.