Βιβλίο
Χαμηλή αυτοεκτίμηση; Όχι πια!

Ανίτα Νάικ
Μετάφραση: Σμαράγδα Μανεσιώτη
Εικονογράφηση: Harry Venning
Αθήνα
Βλάσση Αδελφοί
Αριθμός Έκδοσης: 1
2009
σ. 152
Σχήμα: 20χ13
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-302-255-8
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Self Esteem
Συμβουλές για Ζόρικες Καταστάσεις
Σημειώσεις: Πρόλογος: Παρασκευή Γεωργιοπούλου - Μίχα.
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 10.20€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 05-10-2009)
Περίληψη:

Χαμηλή αυτοεκτίμηση; Όχι πια!

Tι είναι αυτό που κάνει έναν άνθρωπο να πραγματοποιεί τα όνειρά του, ενώ έναν άλλον να τα εγκαταλείπει;
Είναι η μοίρα, η τύχη ή η πίστη στον εαυτό μας και στις δυνατότητές μας;

Το βιβλίο "Χαμηλή αυτοεκτίμηση; Όχι πια!" που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "Αδελφοί Βλάσση", δείχνει στον έφηβο, ο οποίος συχνά αισθάνεται ανασφαλής, "λίγος" και γίνεται επιρρεπής σε εκδήλωση ακραίων συμπεριφορών -π.χ. κατάθλιψη, διατροφικές διαταραχές, απομόνωση κ.ά.-, πως το κλειδί για να πάρει τη ζωή στα χέρια του με δυναμισμό, αισιοδοξία και θετική σκέψη είναι να πιστέψει στον εαυτό του!

Η συγγραφέας Anita Naik εντοπίζει τα σημάδια χαμηλής αυτοεκτίμησης και δίνει παραδείγματα καταγράφοντας τόσο τις προσωπικές εμπειρίες της στο θέμα όσο και μαρτυρίες νέων. Ασχολείται με όλους τους βασικούς τομείς που μπορούν να αποτελέσουν αρνητικά πεδία επιρροών όπως: οικογένεια, φίλοι, καθηγητές, κοινωνικά "πρέπει", χαμηλές σχολικές επιδόσεις, σχολική βία, εμφάνιση, πρότυπα μέσων μαζικής ενημέρωσης, σεξ, σχέσεις και απαισιόδοξες σκέψεις.

Με πειστική γλώσσα και κοφτό λόγο δίνει συμβουλές, συγκεκριμένες προτάσεις και σχέδια δράσης για το πώς μπορεί κανείς με το λόγο του, τη γλώσσα του σώματός του και μέσα από έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης και ερμηνείας των γεγονότων να αγαπήσει τον εαυτό του και να κυνηγήσει τα όνειρά του!

Το βιβλίο συνοδεύεται από χιουμοριστικά σκίτσα και ανήκει στη σειρά "Συμβουλές για ζόρικες καταστάσεις" της οποίας στόχος είναι να προσφέρει γνώση και να προτείνει τρόπους δοκιμασμένους, εύκολα εφαρμόσιμους ώστε να αντιμετωπίσει τη "ζόρικη κατάστασή" του.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Γιόλα Αργυροπούλου-ΠαπαδοπούλουΧαμηλή αυτοεκτίμηση; Όχι πια!Περιοδικό "Τηλέραμα"5/12/2009