Βιβλίο
Στερεά Ελλάδα: Εύβοια
Αξιοθέατα· παραλίες· διαδρομές· μονοπάτια· 4x4· διαμονή· φαγητό· από τον Γιάννη Ντρενογιάννη

Συλλογικό έργο
Αντώνης Ιορδάνογλου
Βάλυ Βαϊμάκη
Λεωνίδας Τηνιακός
Γιάννης Ντρενογιάννης
Γιώργος Ξεπαπαδάκος
Μάρω Κουρή
Τάσος Βενετσανόπουλος
Αντώνης Καλογήρου
Φωτογράφος: Αντώνης Ιορδάνογλου
Φωτογράφος: Λεωνίδας Τηνιακός
Φωτογράφος: Γιάννης Ντρενογιάννης
Φωτογράφος: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Φωτογράφος: Περικλής Μεράκος
Φωτογράφος: Μάρω Κουρή
Φωτογράφος: Τάσος Βενετσανόπουλος
Επιμέλεια: Βάλυ Βαϊμάκη
Επιμέλεια: Αντώνης Ιορδάνογλου
Επιμέλεια: Λεωνίδας Τηνιακός
Επιμέλεια: Μάριος Θεοδωρακάκης
Ευθύνη Σειράς: Γιάννης Ντρενογιάννης
Αθήνα
Έθνος
Αριθμός Έκδοσης: 1
2009
σ. 161
Σχήμα: 23χ15
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Εξερευνήστε την Ελλάδα 17
Σημειώσεις: Χάρτες: TopoNavigator 4, "Ανάβαση". Διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με την εφημερίδα "Έθνος" στις 3.10.2009, και στη συνέχεια στα περίπτερα στην τιμή των 3,5 ευρώ. Σε συνεργασία με το περιοδικό "Explore Nature". Χορηγός: Marfin Egnatia Bank. Απαγορεύεται η μεταπώληση & εν γένει εκμετάλλευση χωρίς την άδεια της εκδότριας εταιρείας, Πήγασος Εκδοτική ΑΕ.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Εξαντλημένο
Τιμή: 3.50€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 07-10-2009)
Περίληψη:

Έβρεχε πολύ... ο θεός με τον θεό. Ο Κηρέας ανάμεσα στο Προκόπι και το Μαντούδι μούγκριζε φουσκωμένος. Είχε αυτό το καφετί χρώμα του πηλού που δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για τις άγριες προθέσεις του ποταμού. Σε κάποια σημεία ασυγκράτητος, καβαλούσε τις όχθες και χυνόταν στο δρόμο... για λίγο έτσι προειδοποιητικά, για να καταλαβαίνουν οι άνθρωποι ποιος κάνει κουμάντο. Στο μυαλό έρχονταν οι στίχοι (του Μάντι Γουότερς αν δεν κάνω λάθος) "Μαρία πάρε το παιδί, το ποτάμι φουσκώνει. Η λάσπη παίρνει πίσω τη γη που της ανήκει...". Κάθε ώρα που περνούσε η κατάσταση χειροτέρευε και εγώ μαζί με όλη την ομάδα του "Εξερευνήστε" ήμασταν στον δρόμο, ο καθένας σε διαφορετικό σημεία της Εύβοιας, βρεγμένοι και λασπωμένοι... Άγνωστοι! Πριν από 1 μόλις ημέρα ανακαλύψαμε ότι ο έκτακτος συνεργάτης που είχε αναλάβει να περιηγηθεί στη Βόρειο Εύβοια είχε κάνει κοπή-κόλληση στα κείμενα από το διαδίκτυο! Δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε τίποτε. Έπρεπε να πάμε εμείς εκεί και να κάνουμε σωστά την έρευνα... ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών γιατί χρόνος δεν υπήρχε!
Τώρα χαμογελάμε... Αλλά δεν θέλουμε να μας συμβεί ποτέ ξανά. Μπορείς να παλαίψεις με τα πάντα, όχι όμως με τη βλακεία και τον κακό καιρό!
Τώρα το κομμάτι της Βόρειας Εύβοιας το κοιτάμε και καμαρώνουμε γιατί τα καταφέραμε, αλλά την ίδια στιγμή ξέρουμε πως αυτό δεν πληρώνεται με όλα τα χρήματα του κόσμου.
Αγαπάμε τη δουλειά μας, σεβόμαστε τους αναγνώστες και κάποτε ρισκάρουμε παραπάνω για να μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Εμείς τουλάχιστον!

Γιάννης Ντρενογιάννης
Οκτώβριος 2009


Ο οδηγός περιέχει τα κεφάλαια: "Βόρεια Εύβοια", "Κεντρική Εύβοια" και "Νότια Εύβοια", που το καθένα περιλαμβάνει τις ενότητες: "Μη χάσετε", "Χάρτης", "Ανακαλύψεις", "Οικισμοί" (με ξεχωριστή ενότητα για τη Χαλκίδα), "Παραλίες", "Περιήγηση", "Off road", "Με τα πόδια", "Πολιτισμός", "Διαμονή", "Φαγητό".