Βιβλίο
Κυκλάδες: Νάξος: Σέριφος: Τήνος
Αξιοθέατα· παραλίες· διαδρομές· μονοπάτια· με σκάφος· διαμονή· φαγητό· από τον Γιάννη Ντρενογιάννη

Συλλογικό έργο
Αντώνης Ιορδάνογλου
Λεωνίδας Τηνιακός
Δημήτρης Καραγεωργίου
Μανώλης Σαντοριναίος
Νατάσα Καλογεροπούλου
Ηλίας Μπαρμπίκας
Βάλυ Βαϊμάκη
Φωτογράφος: Αντώνης Ιορδάνογλου
Φωτογράφος: Γιώργος Δέτσης
Φωτογράφος: Βάλυ Βαϊμάκη
Φωτογράφος: Περικλής Μεράκος
Επιμέλεια: Βάλυ Βαϊμάκη
Επιμέλεια: Αντώνης Ιορδάνογλου
Επιμέλεια: Λεωνίδας Τηνιακός
Επιμέλεια: Αχιλλέας Σκυριανός
Ευθύνη Σειράς: Γιάννης Ντρενογιάννης
Αθήνα
Έθνος
Αριθμός Έκδοσης: 1
2009
σ. 193
Σχήμα: 23χ15
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Εξερευνήστε την Ελλάδα 15
Σημειώσεις: Χάρτες: TopoNavigator 4, "Ανάβαση". Διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με την εφημερίδα "Έθνος" την 1.8.2009, και στη συνέχεια στα περίπτερα στην τιμή των 3,5 ευρώ. Σε συνεργασία με το περιοδικό "Explore Nature". Χορηγός: Marfin Egnatia Bank. Απαγορεύεται η μεταπώληση & εν γένει εκμετάλλευση χωρίς την άδεια της εκδότριας εταιρείας, Πήγασος Εκδοτική ΑΕ.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Εξαντλημένο
Τιμή: 3.50€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 06-10-2009)
Περίληψη:

Όλοι μας ρωτάνε αυτές τις μέρες πού θα πάμε διακοπές -εμείς οι μόνιμοι επαγγελματίες ταξιδευτές- λες και κατέχουμε το απόλυτο μυστικό. Οι απαντήσεις που παίρνουν συνήθως τους απογοητεύουν και φεύγουν κουνώντας το κεφάλι!
Η αλήθεια είναι ότι οι διακοπές μου -για να το πάρω πάνω μου το θέμα- είναι πάντα ένα μικρό βάσανο! Από τη μια καίγομαι να φύγω και από την άλλη δεν ξέρω πού να πάω. Το βασικό ήταν και είναι να μη δουλέψω... γιατί εάν η δουλειά σου είναι να ταξιδεύεις και να ανακαλύπτεις, τότε καλό θα είναι στις διακοπές σου να κλειστείς σε ένα δωμάτιο και να ξεκουραστείς με όλη την έννοια της λέξης. Παραστάσεις άλλωστε δεν σου λείπουν. Μείνε μέσα και βγες όταν θα έχεις πάθε... αγκύλωση από το καθισιό!
Το έχω κάνει κι αυτό -δεν ήταν όμορφα.
Με τα χρόνια έχω μάθει να χρησιμοποιώ μερικά τρικ για να μην πέφτω στην "αρρώστια" της δουλειάς. Πρώτον, δεν παίρνω μαζί μου φωτογραφικό εξοπλισμό -κανενός είδους κάμερα. Δεύτερον, διαλέγω ένα μέρος όπου να μη χρειάζεται να μπω σε αυτοκίνητο για να κάνω μπάνιο, να φάω και να πιω. Τρίτον, παίρνω μαζί μου περισσότερα βιβλία απ' όσα μπορώ να διαβάσω και περισσότερη μουσική απ' όση μπορώ ν' ακούσω. Όταν χορτάσω και από τα δύο τότε ξεκινάει η μικρή περίοδος της βαρεμάρας. Το ξεπερνώ με υπνοθεραπεία... Χρησιμοποιώ επίσης τη θάλασσα σαν βάλσαμο. Οπτική και ηχητική χαλάρωση σε φάση απομόνωσης χωρίς... ηλιοβασιλέματα! Τέλος, θεωρώντας ότι έχω λείψει πολύ από το σπίτι μου και ότι είναι ανώφελο ακόμα και στις διακοπές μου να νιώθω σαν νομάς, τα μαζεύω και επιστρέφω χαρούμενος... Μην κουνάτε κι εσείς το κεφάλι!
Ραντεβού τον Σεπτέμβρη.

Γιάννης Ντρενογιάννης
Αύγουστος 2009


Ο οδηγός περιέχει τα κεφάλαια: "Νάξος", "Σέριφος" και "Τήνος", που το καθένα περιλαμβάνει τις ενότητες: "Μη χάσετε", "Χάρτης", "Ανακαλύψεις", "Παραλίες", "Με σκάφος", "Οικισμοί" (με ξεχωριστές ενότητες για τις Χώρες των τριών νησιών), "Περιήγηση", "Off road", "Με τα πόδια", "Πολιτισμός", "Διαμονή", "Φαγητό".