Βιβλίο
Από την Αθήνα στη Βαμβέργη
Η ζωή του πρώτου βασιλικού ζεύγους της Ελλάδος Όθωνος και Αμαλίας μετά το 1862

Συλλογικό έργο
Werner Helmberger
Michael Rüffer
Cornelia Skodock
Christian Dümler
Anita Eichholz
Μεταφραστής: Στέλιος Λυδάκης
Αθήνα
Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών Βούρου - Ευταξία
Αριθμός Έκδοσης: 1
2005
σ. 160
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-85590-5-9
Γλώσσα πρωτοτύπου: γερμανικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Von Athen nach Bamberg König Otto von Griechenland
Σημειώσεις: Μετάφραση του καταλόγου της έκθεσης, με τίτλο "Από την Αθήνα στη Βαμβέργη: Η ζωή του πρώτου βασιλικού ζεύγους της Ελλάδος Όθωνος και Αμαλίας μετά το 1862" που πραγματοποιήθηκε στη Βαμβέργη το 2002. Πρόλογος: Στέλιος Λυδάκης, διευθυντής του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών, Βούρου - Ευταξία, Egfried Hanfstaengl. Εισαγωγή: Werner Helmberger, εκπρόσωπος των Βαυαρικών Συλλογών.
Περιέχει Βιβλιογραφία
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 20.39€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 07-10-2009)
Περίληψη:

[...] Πρόκειται για σημαντικό υλικό, που διαφωτίζει την περίοδο μετά την έκπτωση του βασιλικού ζεύγους και την παραμονή του στα Νέα Ανάκτορα της Βαμβέργης. Εξιστορείται κάθε λεπτομέρεια σχετική με τη ζωή και τις επιδόσεις του βασιλιά Όθωνα και της βασίλισσας Αμαλίας έως το θάνατό τους, την Αυλή τους και τα πρόσωπα, που συμμετείχαν στην Αυλή αυτή.

Η τεκμηρίωση είναι ιδιαίτερη σημασίας για τον ιστορικό, αλλά και για κάθε ενδιαφερόμενο, που επιθυμεί να γνωρίσει όλες τις πτυχές της ζωής του πρώτου βασιλιά της απελευθερωμένης Ελλάδας και της συζύγου του, βασίλισσας Αμαλίας.

Το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών Βούρου - Ευταξία, το οποίο συμπεριλαμβάνει και την Οικία Σταματίου Δεκόζη Βούρου ("Παλαιό Παλάτι"), στην οποία διέμενε το βασιλικό ζεύγος από το 1836 έως το 1843, επιθυμεί με τη μετάφραση αυτή να συμβάλει στην ευρύτερη μελέτη και κατανόηση μιας σημαντικής πλευράς της νεότερης ελληνικής ιστορίας. [...]

Στέλιος Λυδάκης, διευθυντής του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών Βούρου - Ευταξία