Βιβλίο
Χάιντι

Γιοχάννα Σπύρι
Διασκευή: Pablo de los Santos
Μετάφραση: Εύα Αδαμάκη
Εικονογράφηση: Marcelo Sosa
Ευθύνη Σειράς: Βασίλης Μηνακάκης
Αθήνα
Η Καθημερινή
Αριθμός Έκδοσης: 1
2009
σ. 46
Σχήμα: 27χ19
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-475-078-8 μετάφραση από ισπανικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Heidi
Κλασική Λογοτεχνία 18
Σημειώσεις: Copyright: Editorial Sol 90, Barcelona, 2009. Διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με την εφημερίδα "Η Καθημερινή" στις 17.10.2009. Χορηγός: Postbank.
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Περίληψη:

Ένα μικρό ορφανό κορίτσι, η Χάιντι, πηγαίνει να ζήσει με τον παππού της σε κάποιο ορεινό χωριό των Άλπεων. Ο απομονωμένος και ιδιότροπος γέροντας δεν ενθουσιάζεται με τη συγκατοίκηση, στη συνέχεια όμως θα δεθεί με την εγγονή του και θα της μάθει πολλά πράγματα.

Η ζωή του μικρού κοριτσιού στα αλπικά λιβάδια θα γίνει ακόμη πιο όμορφη και ενδιαφέρουσα από τη στιγμή που θα γνωρίσει ένα νέο φίλο, τον Πέτερ.

Έτσι, όταν η θεία της θα την πάρει στη Φρανκφούρτη, παρότι θα γνωρίσει μια ακόμη πολύ καλή φίλη, την Κλάρα, ο νους και η καρδιά της θα γυρίζουν διαρκώς στο βουνό και στον πολυαγαπημένο της παππού.

Οι ιστορίες της Χάιντι, του μικρού κοριτσιού που ανακαλύπτει τις αντιφατικές όψεις του κόσμου, πρωτοεκδόθηκαν το 1880 σε δύο τόμους και από τότε συντροφεύουν τους μικρούς αναγνώστες σε όλο τον κόσμο. Χάρισαν την επιτυχία στη συγγραφέας τους, τη Γιοχάνα Σπίρι (1829-1901), ελβετικής καταγωγής, η οποία και η ίδια πέρασε τα παιδικά της χρόνια στα αλπικά τοπία, όπως η ηρωίδα του βιβλίου της.