Βιβλίο
Ο ανθρωπόλυκος
1989-2009 επετειακή αριθμημένη έκδοση

Soloúp
Εικονογράφηση: Soloúp
Αθήνα
ΚΨΜ
Αριθμός Έκδοσης: 1
2009
σ. 61
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-6750-31-1
Σημειώσεις: Πάνω σε μια ιδέα του Μπορίς Βιάν. Σημείωμα: Εύη Σαμπανίκου, Αβραάμ Κάουα (Επίκουρης καθηγήτριας και Λέκτορα αντίστοιχα του Πανεπιστημίου Αιγαίου -ΤΠΤΕ και μέλη της ομάδας Iconotopia).
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 15.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 23-10-2009)
Περίληψη:

Ο "Ανθρωπόλυκος", το πρώτο κόμικς-άλμπουμ του Soloup, ακριβώς 20 χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση, ξανάρχεται. Η ιστορία που βασίζεται σε ένα διηγηματάκι του Μπορίς Βιάν, αφηγείται την τρελή κι ανάποδη περιπέτεια ενός λύκου που τον δάγκωσε άνθρωπος κι έγινε ...Ανθρωπόλυκος! Στην πρώτη πανσέληνο λοιπόν, έχοντας μεταμορφωθεί σε άνθρωπο, αποφασίζει να εξερευνήσει την πόλη. Εκεί όμως, τον περιμένουν μια σειρά από απρόσμενες καταστάσεις...

Το -για πολλούς- "πρώτο ελληνικό underground comix", το "εναλλακτικό 'κόκκινο βιβλίο' μιας γενιάς που, πολύ πριν φτάσει στα τριάντα, πήρε, άνωθεν, την εντολή να γεράσει και να πάθει κατάθλιψη", ξανάρχεται.

Αφορμή για την επιστροφή του, ακριβώς 20 χρόνια μετά το "Βρόμικο '89", στο ευδιάκριτο όριο μεταξύ "μεταπολίτευσης" και "παγκοσμιοποίησης", στάθηκε το 3ο Συνέδριο για τα κόμικς στη Μυτιλήνη.

Το άλμπουμ κυκλοφορεί σε μια προσεγμένη, σκληρόδετη , επετειακή έκδοση των 64 σελίδων, σε μόλις 500 αριθμημένα αντίτυπα.

Κριτικές - Παρουσιάσεις: