Βιβλίο
Αρχαιοελληνική αρίθμηση: λογοδυναμική μορφοπλασία
Αριθμοσοφία: Αριθμολογία: Αριθμητική: Gematria: Θεοδυναμική λογοδυναμική μορφοπλασία
Ancient Greek Numeration Philosophy: Personal Inner Forecasting

Γρηγόρης Ζώρζος
Αθήνα
CreateSpace
2009
σ. 632
Σχήμα: 25χ18
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-1-4421-0984-1
Σημειώσεις: Copyright: 1991. Πλήρες κείμενο του βιβλίου στα ελληνικά. Εξώφυλλο και οπισθόφυλλο στα αγγλικά.
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 61.15€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 29-10-2009)
Περίληψη:

[...] Για τους Έλληνες υπήρχε μια ουσιαστική σχέση μεταξύ ενός γράμματος και μιας δόνησης στον αέρα (δίνη), όπου αυτή η ερμηνεία της λογοδυναμικής του γράμματος δημιούργησε μια ολόκληρη απόκρυφη επιστήμη από τους πανάρχαιους χρόνους, που στη συνέχεια οι Χαλδαίοι προσπάθησαν να αποκωδικοποιήσουν (Χαλδαϊκή αλφαριθμητική ανάλυση, που ήταν τελικά ατελής.

Η ορθή ανάλυση τελικά οριστικοποιήθηκε και επικράτησε μέχρι και στις μέρες μας, η αριθμολογική ερμηνεία της λογοδυναμικής του Πυθαγόρα (αλφαριθμητική ανάλυση Πυθαγόρειας Τετρακτύδας).

Στη συνέχεια οι Εβραίοι δημιούργησαν με την Καββάλα τη δική τους αριθμοσοφία που ονομάστηκε "Gematria", από την ελληνική λέξη "Γεωμετρία" που χρησιμοποιείται από τους ραβίνους με μεγάλη ευλάβεια για την πρόβλεψη και τον καθορισμό των ενεργειών που μεταφέρουν τα γράμματα (Cabalistic Oracle). […]

Η αριθμοσοφία των αρχαίων Ελλήνων κατάντησε στη συνέχεια ένας ακόμη τσαρλατανισμός από τους αμύητους, με την αριθμολογία των σύγχρονων "μάγων", έτσι διαβάζουμε σε διάφορα λεξικά ότι:

- numerology: αριθμολογία, μελέτη της μαγικής σημασίας των αριθμών
- numerology: divination by numbers; the study of the esoteric meaning of numbers […]

Ίσως κάποια στιγμή τα άδυτα των αρχαίων μυστηρίων και των δυναμοπλαστών (μυημένων) και χρηστών (μαθητών) της λογοδυναμικής μορφοπλασίας, να γίνουν ευρύτερα γνωστά.

Μέχρι τότε θα παραμένουν ερμητικά στα μυαλά των σοφών Ελλήνων, αλλά και Εβραίων, που τα διατηρούν στο φως της γνώσης και της δύναμης για τους επόμενους που θα κρατήσουν τη σκυτάλη αυτής της απόκρυφης γνώσης.

(από την εισαγωγή του συγγραφέα)