Βιβλίο
Ξεπερνώντας το άγχος
Ένας οδηγός αυτοβοήθειας με γνωστικές-συμπεριφορικές τεχνικές

Helen Kennerley
Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς
Μετάφραση: Γιώργος Ευσταθίου
Μετάφραση: Κατερίνα Αγγελή
Επιμέλεια: Μίκα Χαρίτου - Φατούρου
Ευθύνη Σειράς: Αναστασία Καλαντζή - Αζίζι
Αθήνα
Ελληνικά Γράμματα
Αριθμός Έκδοσης: 4
2009
Ημερομηνία Πρώτης Έκδοσης: 1999
σ. 303
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-19-0516-7
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Overcoming Anxiety
Ψυχολογική Βοήθεια και Αυτοεκπαίδευση
Περιέχει Βιβλιογραφία
Εξαντλημένο
Τιμή: 13.97€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 04-11-2009)
Περίληψη:

Πάρα πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα που τους προκαλεί άγχος και δυσφορία. Tα προβλήματά τους μπορεί να οφείλονται σε αρκετά προφανή αίτια, όπως η απώλεια του συντρόφου, η μοναξιά ή οι δυσκολίες συντήρησης της οικογένειας. Μπορεί να οφείλονται σε έμφυτα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του ατόμου ή μπορεί και να είναι αντίδραση σε τραυματικά γεγονότα της ζωής.

Kάποιοι από τους ανθρώπους φθάνουν μέχρι το κατώφλι του ειδικού ζητώντας βοήθεια. Oι περισσότεροι όμως υποφέρουν σιωπηλά, κρατώντας κρυφά τα προβλήματά τους για πολλά χρόνια. Oρισμένες φορές η κατάλληλη βοήθεια δεν έρχεται παρά τις αναζητήσεις τους. Άλλοτε πάλι αισθάνονται υπερβολική ντροπή ή πολλές ενοχές για να αποκαλύψουν το πρόβλημά τους σε κάποιον.

Σε αυτά ακριβώς απαντά το συγκεκριμένο εγχειρίδιο αυτοβοήθειας, το οποίο αποσκοπεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να διαχειριστούν μόνοι τους και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που τους προκαλούν ανησυχία, φόβο και άγχος.

O στόχος του βιβλίου είναι διπλός: πρώτον, να βοηθήσει τον αναγνώστη να κατανοήσει καλύτερα το πρόβλημά του κια, δεύτερον, να του διδάξει δεξιότητες αντιμετώπισης του άγχους και της ψυχολογικής πίεσης.

Tα εγχειρίδια αυτοβοήθειας είναι πρακτικοί, βήμα-προς-βήμα οδηγοί αντιμετώπισης ψυχολογικών προβλημάτων, και μπορούν να προσφέρουν στους ανθρώπους μια διέξοδο προς τη θεραπεία και ένα καλύτερο μέλλον.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Γιόλα Αργυροπούλου-ΠαπαδοπούλουΞεπερνώντας το άγχοςΠεριοδικό "Τηλέραμα"16/1/2010