Βιβλίο
Ξεπερνώντας τον πανικό
Ένας οδηγός αυτοβοήθειας με γνωσιακές-συμπεριφοριστικές τεχνικές

Derrick Silove
Vijaya Manicavasagar
Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς
Μεταφραστής: Νίκος Βουλαλάς
Επιμελητής: Θωμάς Καλπάκογλου
Υπεύθυνος Σειράς: Αναστασία Καλαντζή - Αζίζι
Αθήνα
Ελληνικά Γράμματα
Αριθμός Έκδοσης: 3
2009
Ημερομηνία Πρώτης Έκδοσης: 2000
σ. 205
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-19-0518-1
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Overcoming Panic
Ψυχολογική Βοήθεια και Αυτοεκπαίδευση
Περιέχει Βιβλιογραφία
Εξαντλημένο
Τιμή: 13.97€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 04-11-2009)
Περίληψη:

Πάρα πολλοί άνθρωποι παρουσιάζουν αγχώδεις διαταραχές· σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα εκδηλώνουν επεισόδια ξαφνικού και έντονου άγχους, τις επονομαζόμενες "κρίσεις πανικού". Oι κρίσεις πανικού μπορεί να οφείλονται σε γενετική προδιάθεση ή σε εμπειρίες που είχε το άτομο τα πρώτα χρόνια της ζωής του· μπορεί ακόμη να είναι αντίδραση σε σοβαρά γεγονότα που παρουσιάζονται στη ζωή.

Kάποιοι από τους ανθρώπους φθάνουν μέχρι το κατώφλι του ειδικού ζητώντας βοήθεια. Oι περισσότεροι είτε υποφέρουν σιωπηλά κρατώντας τα προβλήματά τους κρυφά για πολλά χρόνια, είτε στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα βρίσκουν διέξοδο στην κατανάλωση αλκοόλ ή στα ναρκωτικά. Aλλά τις περισσότερες φορές η κατάλληλη βοήθεια δεν έρχεται παρά τις αναζητήσεις τους.

Σε αυτά ακριβώς απαντά το συγκεκριμένο εγχειρίδιο αυτοβοήθειας, το οποίο αποσκοπεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να διαχειριστούν μόνοι τους τα προβλήματα που τους οδήγησαν στις κρίσεις πανικού ή τα προβλήματα που προέκυψαν εξαιτίας τους.

O στόχος του βιβλίου είναι διπλός: πρώτον, να βοηθήσει τον αναγνώστη να κατανοήσει καλύτερα τη διαταραχή πανικού· δεύτερον, μέσα από την παρουσίαση των γνωστιακών-συμπεριφοριστικών τεχνικών να διδάξει στους ανθρώπους δεξιότητες αντιμετώπισης και πρόληψης των κρίσεων πανικού και της συνδεόμενης με αυτές αγοραφοβίας.

Tα εγχειρίδια αυτοβοήθειας είναι πρακτικοί, βήμα-προς-βήμα οδηγοί αντιμετώπισης ψυχολογικών προβλημάτων, και μπορούν να προσφέρουν στους ανθρώπους μια διέξοδο προς τη θεραπεία και ένα καλύτερο μέλλον.