Βιβλίο
Της Μεσογείου τα πικάντικα
Υγιεινές και γρήγορες συνταγές για λαχταριστά πιάτα από τη Νότια Ιταλία, την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική

Αγλαΐα Κρεμέζη
Επιμέλεια: Κώστας Μωραΐτης
Φωτογράφος: Αναστάσιος Μέντης
Αθήνα
Εκδόσεις Πατάκη
Αριθμός Έκδοσης: 1
2009
σ. 224
Σχήμα: 25χ21
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-16-3255-1
Μαγειρική
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 8.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 12-07-2012)
Περίληψη:

Οι συνταγές που θα βρείτε σε τούτο το βιβλίο είναι εκείνες που μου αρέσει να μαγειρεύω καθημερινά ή όταν έχω καλεσμένους. Τα φαγητά που σας προτείνω, εκτός από νόστιμα, είναι και εξαιρετικά υγιεινά. Εμείς και οι προγονοί μας το γνωρίζαμε αυτό από παλιά· τελευταία, όμως, αποδείχτηκε και επιστημονικά! Προσθέτοντας στα πιάτα της Μεσογείου λίγο παραπάνω πιπέρι και άλλα αρωματικά που ικανοποιούν τη γεύση, καταφέρνουμε ευκολότερα να μειώσουμε την ποσότητα φαγητού που καταναλώνουμε, λένε οι επιστήμονες, επειδή τρώμε νόστιμο και γνήσιο φαγητό, δίχως να νιώθουμε ότι στερούμαστε. Αυτός, όμως, δεν είναι ο λόγος που έχω διαλέξει να μαγειρεύω με εποχιακά λαχανικά, καυτερές πιπεριές και αρωματικά. Για μένα η γεύση είνε και ένει πάντα τον πρώτο ρόλο!

Οι συνταγές μου βασίζονται σε πανάρχαιες γαστρονομικές παραδόσεις που εξελίχτηκαν στις κουζίνες της Νότιας Ευρώπης, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Οι γυναίκες της Μεσογείου, και όχι επαγγελματίες σεφ, στην προσπάθειά τους να βρουν διαφορετικούς τρόπους να αξιοποιήσουν την εποχιακή σοδειά των κήπων τους, δημιούργησαν μυριάδες νόστιμα και χορταστικά φαγητά. Με λίγα, ταπεινά, αλλά αυθεντικά και γεμάτα γεύση υλικά, οι μαγείρισσες των χωρών της Μεσογείου κατάφερναν να παρουσιάζουν καθημερινά μια ζηλευτή ποικιλία στο τραπέζι τους. Σοφοί συνδυασμοί μπαχαρικών και αρωματικών προσθέτουν μια άλλη διάσταση, ακόμη και στα απλούστερα πιάτα.