Βιβλίο
Βραβείο ΔΕΣΤΕ 2009
DESTE Prize Two Thousand & Nine

Συλλογικό έργο
Μετάφραση: Μαρία Σκαμάγκα
Καλλιτέχνης: Αθανάσιος Αργιανάς
Καλλιτέχνης: Ειρήνη Ευσταθίου
Καλλιτέχνης: Ραλλού Παναγιώτου
Καλλιτέχνης: Γιώργος Σαπουντζής
Καλλιτέχνης: Βαγγέλης Βλάχος
Καλλιτέχνης: Χάρις Επαμεινώνδα
Αθήνα
Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ
Αριθμός Έκδοσης: 1
2009
σ. 79
Σχήμα: 30χ21
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-86973-8-6
Γλώσσα πρωτοτύπου: ελληνικά
Σημειώσεις: Κατάλογος έκθεσης στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μεταξύ 14 Μαΐου - 30 Σεπτεμβρίου 2009. Πρόλογος: Δάκης Ιωάννου, Πρόεδρος Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ, Σάντρα Μαρινοπούλου, Πρόεδρος Ιδρύματος Ν.Π. Γουλανδρή.
Κυκλοφορεί
Τιμή: 16.26€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 21-12-2009)
Περίληψη:

Το Βραβείο ΔΕΣΤΕ είναι, χωρίς αμφιβολία, ένας σημαντικός θεσμός, που κέρδισε με τα χρόνια μια ξεχωριστή θέση στα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας, προσφέροντας σε νέους Έλληνες καλλιτέχνες την ευκαιρία να μοιραστούν τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς και την τέχνη τους με το κοινό.

Η παρουσίαση του 6ου βραβείου ΔΕΣΤΕ για το έτος 2009 στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με το Μουσείο μας και του προγράμματος "Βήμα στους Νέους". Δημιουργήσαμε αυτό το "βήμα" γιατί θεωρούμε ότι η προβολή της νέας καλλιτεχνικής δημιουργίας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής μας δραστηριότητας, του ρόλου μας και της υποχρέωσής μας απέναντι στο κοινό.

Θα ήθελα και από αυτή τη θέση να ευχαριστήσω για τη συμμετοχή τους, τους καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν ως υποψήφιοι: Αθανάσιο Αργιανά, Βαγγέλη Βλάχο, Χάρις Επαμεινώνδα, Ειρήνη Ευσταθίου, Ραλλού Παναγιώτου και Γιώργο Σαπουντζή.

Θερμά ευχαριστώ τον Πρόεδρο του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ κύριο Δάκη Ιωάννου, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν, για την άψογη συνεργασία σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας της παρουσίασης και του καταλόγου που τη συνοδεύει.

Σάντρα Μαρινοπούλου
Πρόεδρος Ιδρύματος Ν.Π. Γουλανδρή