Βιβλίο
Super Flops
Οι μεγαλύτερες εμπορικές γκάφες όλων των εποχών

Ιωάννης Πρωτοπαπαδάκης
Αθήνα
Σταμούλη Α.Ε.
Αριθμός Έκδοσης: 1
2009
σ. 228
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-351-803-7
Περιέχει Βιβλιογραφία
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 16.21€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 19-11-2009)
Περίληψη:

Πόσο απέχει η επιτυχία από την αποτυχία; Πολλά βιβλία υπόσχονται "συνταγές επιτυχίας", αλλά το... ανατρεπτικό αυτό "βιβλίο της Aποτυχίας" με τις μεγαλύτερες εμπορικές γκάφες όλων των εποχών που μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Αθ. Σταμούλης, θα σας πει πολλά περισσότερα για την επιτυχία και πώς να την κατακτήσετε!

Αν γνωρίζατε ότι η συντριπτική πλειονότητα των προϊόντων που φθάνουν στα ράφια των καταστημάτων αποτυγχάνουν εμπορικά, τότε εύλογα θα αναρωτιόσαστε ποιοι είναι οι λόγοι της αποτυχίας. Και το αμέσως επόμενο ερώτημα θα ήταν ποιες υπήρξαν οι μεγαλύτερες αποτυχίες των επιχειρηματικών κολοσσών.
Αν πιστεύετε και εσείς ότι "η αποτυχία είναι η μητέρα της επιτυχίας" (σύμφωνα με την κινέζικη λαϊκή σοφία), τότε αυτό το βιβλίο θα τεκμηριώσει την παροιμία και, συγχρόνως, θα ενδυναμώσει την πίστη σας ότι είσαστε ήδη στον δρόμο για την επιτυχία.


New Coke: Η πιο αναγνωρίσιμη μάρκα παγκοσμίως, ένα blind test και 4 εκατ. δολάρια υπήρξαν τα απαραίτητα συστατικά της συνταγής για τη μεγαλύτερη επιχειρηματική γκάφα του 20ού αιώνα: τη New Coke της Coca-Cola.

Ford Edsel: Ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει τεχνολογική καινοτομία, πρωτοποριακό σχεδιασμό και δυνατή μηχανή έχει όλα τα εχέγγυα για να σπάσει ρεκόρ πωλήσεων. Μόνο που το Ford Edsel αποτέλεσε ...το στατιστικό λάθος στο νόμο των πιθανοτήτων.

Iridium: Το "τέλειο" προϊόν που στηρίχτηκε στο πλέον "ατελές" επιχειρηματικό πλάνο ήταν το Iridium που υποσχέθηκε επικοινωνία οπουδήποτε και ανά πάσα χρονική στιγμή χωρίς όμως να τηρήσει τις υποσχέσεις του.

Ιός του AIDS: Ένας "ιός δειλός και ευάλωτος", σύμφωνα με τον καθηγητή μοριακής βιολογίας Δρ Πέτερ Ντούεσμπεργκ, αποδείχτηκε "θαρραλέος" και "ανθεκτικός" στις προσπάθειες εξόντωσής του σκοτώνοντας δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους, για περισσότερες από δύο δεκαετίες τώρα.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Κωνσταντίνος B. ΜπούραςΑναγνωστικός Μαραθώνιος"Ελευθεροτυπία"/ "Βιβλιοθήκη"65911/6/2011
Φίλιππος ΠανταζήςΤο μυστικό της... αποτυχίας"Αδέσμευτος του Ρίζου"12/9/2010
Δημήτρης ΔαλδάκηςΒιβλία για τις πασχαλινές ημέρες"Ελευθεροτυπία"/ "Βιβλιοθήκη"59626/3/2010
"Βιτρίνα"Super FlopsΠεριοδικό "Index"38Μάρτιος 2010
Super Flops"Ημερησία"21/11/2009