Βιβλίο
Οι φύλακες της κιβωτού

Tom Egeland
Μετάφραση: Σωτήρης Σουλιώτης
Αθήνα
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Αριθμός Έκδοσης: 1
2009
σ. 623
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-14-2078-3
Γλώσσα πρωτοτύπου: νορβηγικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Paktens voktere
Ξένη Λογοτεχνία
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 20.39€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 19-11-2009)
Περίληψη:

Ένα ιστορικό μυστικό.
Ένα βιβλικό αίνιγμα.
Ένα θανάσιμο μυστήριο.

Ο αιγυπτιακός σταυρός ανχ. Ο ρούνος τιρ. Ο χριστιανικός σταυρός. Τρία σύμβολα που κρύβουν ένα βιβλικό μυστικό. Ένα μυστήριο ικανό να αλλάξει την παγκόσμια ιστορία.

Στην Ισλανδία ανακαλύπτεται ένα αρχαίο χειρόγραφο, ο Codex Snorri. Πρόκειται για μια εκπληκτική συλλογή από μυστικά κείμενα και στίχους, χάρτες και σύμβολα. Όταν ο Μπγιορν Μπέλτοε, αρχαιολόγος ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Όσλο, βρίσκει δολοφονημένο έναν αγαπημένο του φίλο εξαιτίας αυτού του κώδικα, αρχίζει μια αναζήτηση σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ο Μπγιορν πιστεύει ότι η ιδιαίτερη αυτή συλλογή περιέχει κρυπτογραφημένα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι είχε υπάρξει επαφή του σκανδιναβικού με τον αρχαίο αιγυπτιακό πολιτισμό. Σύντομα ανακαλύπτει πως δεν είναι ο μόνος που θέλει να λύσει αυτό το μυστήριο. Έχουν μπει κι άλλοι στο παιχνίδι, κι αυτοί δεν έχουν αναστολές. Ψάξε την απάντηση στο θρύλο του σταυρού, γιατί ο αριθµός είναι µαγικός, και ο αριθµός είναι ο λόγος του Κυρίου, και τον αριθµό θα τον βρεις στο δέντρο της ζωής και τις χαµένες φυλές, και ο αριθµός των ιερών θα σου πει πώς να προχωρήσεις.
Ο τελευταίος θρύλος του Σνόρι Στούρλουσον είναι ο λιγότερο γνωστός και ο πιο παραµεληµένος. Έχει γραφτεί σαν παραµύθι, σαν µύθος, έτσι που πολλοί ερευνητές αµφιβάλλουν αν µπορεί να αποδοθεί στον ίδιο τον Σνόρι. Μιλάει για το µυθικό βασιλιά των Βίκινγκς Μπορντ, που κατά τη διάρκεια µιας εκστρατείας στην Ιερουσαλήµ έκλεψε τον Τίµιο Σταυρό του Ιησού Χριστού και φυσικά τον έφερε σ' εµάς στη Νορβηγία και τον κάρφωσε σε κάποιο σηµείο, όπου σύντοµα επρόκειτο να φυτρώσει ολόκληρο δάσος από σταυρούς. Παρακάτω εξιστορεί πώς εµφανίστηκαν στη Νορβηγία σταυροφόροι, ­Ναΐτες, Ιωαννίτες και στρατιώτες του πάπα.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Ξενοφών Α. ΜπρουντζάκηςΟι φύλακες της κιβωτού"Το Ποντίκι"/ "Βιβλιοπόντικας"1425/3/2010
Ανδρέας ΧατζηνικολάουΟι φύλακες της κιβωτού"Ελευθεροτυπία"/ "Βιβλιοθήκη"59519/3/2010
Χαρίκλεια Γ. ΔημακοπούλουΟι φύλακες της κιβωτού"Εστία"20/2/2010
Ξενοφών Α. ΜπρουντζάκηςΟι φύλακες της κιβωτού"Το Ποντίκι"10/2/2010