Βιβλίο
Η συμβουλευτική ψυχολογία στους άνδρες

Συλλογικό έργο
Επιμέλεια: Μαρία Μαλικιώση - Λοΐζου
Επιμέλεια: Αντωνία Παπαστυλιανού
Αθήνα
Ελληνικά Γράμματα
Αριθμός Έκδοσης: 1
2009
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-19-0346-0
Κυκλοφορεί
Τιμή: 25.48€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 30-11-2009)
Περίληψη:

Ο σύγχρονος άνδρας παρουσιάζει χαρακτηριστικά που τον διαφοροποιούν αρκετά από την παλιότερη παραδοσιακή εικόνα του που τον θέλει "δυνατό". Στην εποχή μας έχει κι αυτός αδυναμίες -δεν είναι πάντοτε ο "δυνατός"-, είναι περισσότερο εκδηλωτικός και αναλαμβάνει πολύ πιο υπεύθυνα το ρόλο του πατέρα.

Συνεπώς, ο άνδρας στις μέρες μας, ο οποίος επιπλέον παραδέχεται ευκολότερα τα προβλήματά του, καταφεύγει πιο συχνά και με νέα αιτήματα στον ειδικό αναζητώντας συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη.

Το παρόν βιβλίο, υπό την επιστημονική επιμέλεια της Μαρίας Μαλικιώση-Λοΐζου και της Αντωνίας Παπαστυλιανού, λαμβάνοντας υπόψη όλους τους παράγοντες που συμβάλλουν στη διαμόρφωση της εικόνας του σύγχρονου άνδρα, επιχειρεί να παρουσιάσει αφενός τα κυριότερα προβλήματα που απασχολούν σήμερα άνδρες με διαφορετικό κοινωνικό και πολιτισμικό υπόβαθρο, και αφετέρου τις νεότερες εξελίξεις στον τομέα της συμβουλευτικής ανδρών τόσο σε επίπεδο θεωρίας όσο και σε επίπεδο πράξης.

Στο βιβλίο περιλαμβάνονται κείμενα αντιπροσωπευτικά των κυριότερων τομέων ενασχόλησης και εφαρμογής της συμβουλευτικής προσέγγισης των ανδρών.

Τα δώδεκα κεφάλαιά του είναι ενταγμένα σε τρεις βασικές ενότητες: (1) "Ανδρική ταυτότητα και υγεία", (2) "Πατρότητα και νέοι ρόλοι", (3) "Εκπαιδεύοντας τους άνδρες στη φροντίδα του εαυτού του".

Τα κείμενα υπογράφουν είκοσι έξι ειδικοί (δεκαεννέα γυναίκες και επτά άνδρες):
Μαρία-Ηώ Ακαλέστου, Γεωργία Αλεξοπούλου, Ιωάννα Αποστολοπούλου, Μαριανίκη Βλάχου, Θεόδωρος Γιοβαζολιάς, Σταυρούλα Δουλάμη, Γιώργος Ευσταθίου, Eirini Flouri, James Elliot Hall, Αναστασία Καλαντζή-Αζίζι, Άννα Καλτσούδα, Αγάπη Κανδυλάκη, Ευάγγελος Χ. Καραδήμας, Ηλίας Κουρκούτας, Άγγελος-Μιλτιάδης Κρυπωτός, Φωτεινή Λέκκα, Αγγελική Λεονταρή, Μαρία Μαλικιώση-Λοΐζου, Ευφροσύνη Μητσοπούλου, Βασιλική Παπαδιώτη-Αθανασίου, Ζαΐρα Παπαληγούρα, Αντωνία Παπαστυλιανού, Αντωνία Πασχαλή, Μιχαήλ Πολυχρονόπουλος, Σοφία Ταμπούρη, Χριστίνα Τσόλη, Ευαγγελία Χατζηιωαννίδου.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Γιόλα Αργυροπούλου-ΠαπαδοπούλουΗ συμβουλευτική ψυχολογία στους άνδρεςΠεριοδικό "Τηλέραμα"30/1/2010