Βιβλίο
Δρόμοι της ευτυχίας
Ο Κομφούκιος στη ζωή μας σήμερα

Yu Dan
Μετάφραση: Ανδρέας Λυμπερόπουλος
Αθήνα
Κέδρος
Αριθμός Έκδοσης: 1
2009
σ. 197
Σχήμα: 19χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-04-3988-5
Γλώσσα πρωτοτύπου: κινεζικά μετάφραση από αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Confucius from the Heart
Κυκλοφορεί
Τιμή: 12.22€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 28-07-2010)
Περίληψη:

Το 2006 μια σειρά εκπομπών πάνω στα Ανάλεκτα του Κομφούκιου, που επιμελήθηκε και παρουσίασε η καθηγήτρια Yu Dan στην κρατική τηλεόραση της Κίνας, έδωσε την αφορμή για μια απροσδόκητη εκδοτική επιτυχία: το βιβλίο "Δρόμοι της επιτυχίας", που έγινε σύντομα bestseller.

H Yu Dan, ο "Αλαίν Ντε Μποτόν της Κίνας" όπως πλέον χαρακτηρίζεται, κατάφερε να προσεγγίσει το έργο του κορυφαίου Κινέζου φιλοσόφου με μια εμπνευσμένη, φρέσκια ματιά μεταφέροντας τις διαχρονικές αλήθειες της κομφουκιστικής σοφίας στον σύγχρονο κόσμο χωρίς σοβαροφάνεια και ακαδημαϊσμό.

Μπορεί ο Κομφούκιος να αλλάξει τη ζωή μας; Υπάρχει μια κινεζική παροιμία που λέει: "Η αλήθεια δεν είναι ποτέ μακριά από τους συνηθισμένους ανθρώπους". Μπορούμε να βρούμε την προσωπική μας θέση στη ζωή, να εμπιστευτούμε την εσωτερική μας αλήθεια και να κάνουμε τις σωστές επιλογές που θα μας χαρίσουν την ευτυχία.

"Ο Δρόμος του Ουρανού και της Γης, ο Δρόμος της Καρδιάς και της Ψυχής, ο Δρόμος του Κόσμου, ο Δρόμος της Φιλίας, ο Δρόμος της Φιλοξενίας και ο Δρόμος της Ύπαρξης γίνονται στο απολαυστικό αυτό βιβλίο οι ενδιάμεσοι σταθμοί στο μεγάλο, απρόβλεπτο ταξίδι της ζωής με οδηγό τον Κομφούκιο".