Βιβλίο
Το μυστικό του μουσείου

Χένρι Τσάνσελορ
Μετάφραση: Χρήστος Καψάλης
Αθήνα
Τόπος
Αριθμός Έκδοσης: 1
2009
σ. 466
Σχήμα: 21χ13
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-6863-34-9
Ηλικίες: 10 έως: 14
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: The Remarkable Adventures of Tom Scatterhorn: The Museum's Secret
Οι Απίστευτες Περιπέτειες του Τομ Σκάτερχορν 1
Κυκλοφορεί
Τιμή: 16.21€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 11-12-2009)
Περίληψη:

Καλώς ήλθατε στο μουσείο Σκάτερχορν!

Όταν ο εκκεντρικός πατέρας του εξαφανίζεται στην Άπω Ανατολή σε αναζήτηση σπάνιων σκαθαριών, ο εντεκάχρονος Τομ Σκάτερχορν μένει για να περάσει τα Χριστούγεννα με τον θείο και τη θεία του, φύλακες του παράξενου και θαυμαστού μουσείου Σκάτερχορν. Το μουσείο είναι ετοιμόρροπο, σκονισμένο, γεμάτο με ταριχευμένα, αλλά περιέργως αληθοφανή ζώα, όλα δημιουργίες του κύριου Αυγούστου Κάτσερ, ο οποίος, μαζί με τον συγγενή του Τομ, τον σερ Χένρι Σκάτερχορν, ίδρυσε το μουσείο πριν από εκατό χρόνια. Ο μύθος λέει ότι το μουσείο κρατά καλά κρυμμένο ένα μυστικό: ένα διάσημο χαμένο ζαφείρι, που δόθηκε στον σερ Χένρι για τη δολοφονία μιας άγριας, ανθρωποφάγου τίγρης στην Ινδία.

Πάνω που ο θείος Τζος είναι έτοιμος να κλείσει το μουσείο οριστικά, ένας μακρινός συγγενής του Αυγούστου Κάτσερ, ο μυστήριος Δον Γκέρβας Ασκάρι εμφανίζεται μαζί με την εξωτική πρασινομάτα κόρη του, Λότους. Το ζευγάρι προσπαθεί να γοητεύσει τον Τομ, τον θείο και τη θεία του. Το περίεργο παρελθόν τους όμως ξυπνά στον Τομ διάφορες υποψίες, κάνοντάς τον να αναρωτιέται εάν σχεδιάζουν να κλέψουν το ανεκτίμητο κόσμημα.

Μια απίστευτη, συναρπαστική περιπέτεια σ' έναν κόσμο γεμάτο σκόνη, έντομα, μαγικά ελιξίρια, χαμένα κοσμήματα και ταριχευμένα ζώα.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Ελένη ΣαραντίτηΤο μυστικό του μουσείουdiastixo.gr5/11/2012
Μυρτώ ΤσελέντηΟ κρυμμένος θησαυρός"Ο Κόσμος του Επενδυτή"/ Ένθετο "Culture"16/4/2011