Βιβλίο
Ιωάννης του Θεού
Ο βραζιλιάνος θεραπευτής που άγγιξε τις ζωές εκατομμυρίων

Heather Cumming
Karen Leffler
Μεταφραστής: Γιώργος Μπαρουξής
Αθήνα
Κριτονού
Αριθμός Έκδοσης: 1
2009
σ. 235
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-8126-10-7
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: John of God: The Brazilian Healer Who's Touched the Lives of Millions
Σημειώσεις: Πρόλογος: Amit Goswami, Ph.D.
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 18.26€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 15-12-2009)
Περίληψη:

Σε αυτό το βιβλίο, ένας φαινομενικά απλός κτηματίας από την Αμπαντιάνια της Βραζιλίας δίνει ένα σημαντικό μήνυμα αγάπης, φιλευσπλαχνίας και ελπίδας για την ανθρωπότητα. Ο Ζοάο Τεϊξέιρα ντα Φαρία, ο θεραπευτής και διάμεσος που είναι γνωστός ως Ιωάννης του θεού, επιτρέπει σε "πνευματικούς γιατρούς" να πάρουν τον έλεγχο του σώματός του τρεις ημέρες την εβδομάδα και να θεραπεύσουν με θαυματουργό τρόπο τις χιλιάδες ανθρώπων που συρρέουν από όλο τον κόσμο, αναζητώντας την ίαση.

Ο Ιωάννης του θεού εκπληρώνει την αποστολή του ως διάμεσος για περισσότερα από σαράντα οκτώ χρόνια, έχοντας κάνει και πολλά ταξίδια σε όλο τον κόσμο. Πάνω από οκτώ εκατομμύρια πιστών έχουν περάσει από μπροστά του στη διάρκεια της ζωής του, καθώς δεκάδες χιλιάδες άτομα ταξιδεύουν στη Βραζιλία κάθε χρόνο για να δουν τον Ιωάννη του θεού στο θεραπευτικό κέντρο του, την Κάζα ντε Ντον Ινάσιο ντε Λογιόλα, που εξυπηρετεί εκατοντάδες επισκέπτες κάθε μέρα.
Παρά τη διεθνή δημοσιότητα που έχει πάρει το έργο αυτού του μεγάλου θεραπευτή, ελάχιστα πράγματα ήταν γνωστά για την προσωπική του ζωή. Η διερμηνέας Χίθερ Κάμινγκ και η φωτογράφος Κάρεν Λέφλερ, έχουν ταξιδέψει με τον Ιωάννη του θεού και έχουν καταγράψει τη ζωή και το έργο του. Ένα βιβλίο που άρχισε ως μια συλλογή μαρτυρίων για τις εκπληκτικές θεραπείες του, έγινε τελικά το πρώτο ολοκληρωμένο και εγκεκριμένο πορτρέτο του κόσμου του.

Συγκινητικές περιγραφές και ζωντανές φωτογραφίες -πολλές από τις οποίες έχουν συλλάβει τη φευγαλέα πνευματική ενέργεια που περιβάλλει τον Ιωάννη του θεού και την Κάζα- μας οδηγούν σε ένα συγκινητικό και βαθιά προσωπικό ταξίδι με αυτό τον ταπεινό διάμεσο που προσφέρει ελπίδα στους απελπισμένους. Το αποτέλεσμα είναι μια παρουσίαση σε βάθος ενός συνηθισμένου ανθρώπου με ασυνήθιστες ικανότητες, και μια συγκλονιστική εμπειρία που θα φέρει τους αναγνώστες κάθε δόγματος πιο κοντά στην πίστη τους.