Βιβλίο
Προσοχή σκύλος!
Οι έρευνες του Πόπλιου Αυρήλιου στην αρχαία Ρώμη

Danila Comastri Montanari
Μεταφραστής: Άννα Τσέα
Αθήνα
Άγρα
Αριθμός Έκδοσης: 1
2009
σ. 347
Σχήμα: 17χ12
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-325-816-2
Γλώσσα πρωτοτύπου: ιταλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Cava canem
Αστυνομική Λογοτεχνία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 16.23€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 15-03-2010)
Περίληψη:

"Η Μοίρα δεν αλλάζει, έλεγαν όλοι. Παρ' ολ' αυτά, κάποιος είχε αποφασίσει, με τρεις αποτρόπαιες δολοφονίες, να αλλάξει τις τύχες πού είχε προδιαγράψει το πεπρωμένο..."

Στην αρχαία Ρώμη του 1ου αιώνα μ.Χ., ο συγκλητικός Πόπλιος Αυρήλιος Στάτιος τρέφει μια ακόρεστη περιέργεια για τα αινίγματα. Δεδηλωμένος επικούρειος, αυτός ο αμετανόητος γόης δεν διστάζει να θέσει τη διαίσθησή του στην υπηρεσία των φίλων του, προκειμένου να ματαιώσει εγκλήματα, εκδικήσεις και δολοπλοκίες. Έχοντας για βοηθούς τον Κάστορα, έναν Έλληνα σκλάβο εξίσου πολυμήχανο με τον ίδιο, και την εκκεντρική Πομπωνία, βαδίζει με τη λευκή του τήβεννο στα ενδότερα μιας Pax Romana που δεν είναι όσο ειρηνική φαίνεται.

Πηγαίνοντας για ολιγοήμερες διακοπές στο φιλικό σπίτι ενός πλούσιου ιχθυοκαλλιεργητή, ο Πόπλιος Αυρήλιος βρίσκει κατά την άφιξή του την οικογένεια να θρηνεί: μόλις έχουν ανασύρει από τη δεξαμενή με τις μύραινες το άψυχο κορμί του μεγαλύτερου γιου. Όταν πέφτει στην αντίληψή του το κλίμα εχεμύθειας και μνησικακίας που επικρατεί στους κόλπους αυτής της οικογένειας, ο Αυρήλιος αποκτά ένα προαίσθημα ότι το έγκλημα έχει άρωμα εκδίκησης.

"Μια άριστη αστυνομική συνταγή ψυχαγωγίας και εκλαΐκευσης της ιστορίας. Ο Πόπλιος Αυρήλιος Στάτιος είναι ένας ντετέκτιβ με τήβεννο, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον Σέρλοκ Χολμς..."

L'Espresso

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Αρετή ΝταραδήμουΠροσοχή σκύλος!"Ελεύθερος Τύπος"23/9/2010
Χρήστος ΣιάφκοςΑστυνομικό δελτίο"Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία"/ Ένθετο "7: Τέχνες και Ζωή"4504/7/2010