Βιβλίο
Το εγγύς διαστημικό περιβάλλον της Γης
Ιστορία, τεχνολογία και επιστήμη της αστρονομίας

Σταύρος Ι. Αυγολούπης
Θεσσαλονίκη
Πλανητάριο Θεσσαλονίκης
Αριθμός Έκδοσης: 1
2008
σ. 296
Σχήμα: 22χ22
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-89049-6-5
Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Τιμή: 32.69€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 16-12-2009)
Περίληψη:

Για να απολαύσει κανείς την ομορφιά μιας φυσικής θέας του αρκεί η όραση, αλλά ειδικότερα για να απολαύσει την ομορφιά της αστρονομικής παρατήρησης θα χρειαστεί την κατανόηση, επομένως τη γνώση. Όλα τα ουράνια σώματα αποκτούν άλλη διάσταση ομορφιάς στο μάτι του παρατηρητή που πιο πριν έχει αναζητήσει τη γνώση γι’ αυτά.

Το βιβλίο αυτό θα βοηθήσει τον αναγνώστη να βαδίσει στα μονοπάτια που καθημερινά χαράζει η επιστήμη της αστρονομίας προκειμένου να προσδιορίσει τη θέση μας μέσα στο σύμπαν. Θα του γνωρίσει ιστορικούς σταθμούς της πορείας της ανθρώπινης σκέψης αλλά και της σύγχρονης τεχνολογικής επανάστασης που έκανε δυνατή την εξερεύνηση του σύμπαντος.

Στις σελίδες του οι αστρονομικές γνώσεις που κατακτήθηκαν ήδη από την αρχαιότητα συναντούν τις πιο πρόσφατες ανακαλύψεις στο εγγύς διαστημικό μας περιβάλλον. Σε ένα βιβλίο που φιλοδοξεί να εμφυσήσει την αγάπη για την αστρονομική παρατήρηση η εικόνα δε θα μπορούσε να έχει δευτερεύοντα ρόλο. Εικόνες ασύλληπτης ομορφιάς μας ταξιδεύουν στο ηλιακό μας σύστημα και πέρα από αυτό. Το ταξίδι δεν τελειώνει στην τελευταία σελίδα. Το ταξίδι αρχίζει μετά την τελευταία σελίδα, όταν ο αναγνώστης θα σηκώσει το βλέμμα από το φθαρτό αντίτυπο, για να ατενίσει το αιώνιο πρωτότυπο.