Βιβλίο
Ημερολόγιο 2010
Λαϊκά παραμύθια από τις άκρες του κόσμου

Ανθολόγος: Δημήτρης Προύσαλης
Εικονογράφηση: Μάρη Ιπληκτσιάδου
Αθήνα
Α/συνέχεια
Αριθμός Έκδοσης: 1
2009
σ. 192
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 12.23€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 21-12-2009)
Περίληψη:

Τα παραμύθια δεν φτιάχτηκαν για να αποκοιμίζουν τους μικρούς αλλά για να αφυπνίζουν τους μεγάλους

Στο φετινό μας ημερολόγιο παρουσιάζουμε δώδεκα λαϊκά παραμύθια, ένα για κάθε μήνα, επιλεγμένα από τον συλλέκτη, μελετητή και αφηγητή παραμυθιών Δημήτρη Προύσαλη.
Παραμύθια του κόσμου για τη ζωή και το θάνατο, την αγάπη και τον έρωτα, για τότε που τα δέντρα και τα νερά μιλούσαν κι οι άνθρωποι αφουγκράζονταν, για τα μεγάλα και τα μικρά της κάθε μέρας, για τα έξω, τα κοινωνικά μα και όσα μας πληγώνουν μέσα μας, για τα λόγια που δεν υποφέρονται και για όσα πρέπει ν’ ακουστούν.
Διαλέξαμε το θέμα αυτό γιατί το παραμύθι μας θέλει μαζί, συλλογικά σε μια παρέα που θα μοιραστεί το χρόνο της σε κοινό τόπο για ν’ ακούσει μια ιστορία που ταξιδεύει εκατοντάδες χρόνια για να έρθει ν’ ακουμπήσει στον ώμο μας. Κι αυτό μέσα σ’ έναν περίγυρο που η ατομικότητα είναι κυρίαρχη αξία. Τότε είναι που έρχεται το παραμύθι να μας υπενθυμίζει ότι υπάρχει η μαθητεία, η μύηση στη ζωή κι η προσπάθεια του ήρωα που επιβραβεύεται στην τρίτη του δοκιμασία. Με αυτές τις σκέψεις, σας παρουσιάζουμε το ημερολόγιό μας, συμπληρωμένο όπως πάντα με χρήσιμες καθημερινές πληροφορίες και βοηθήματα όπως πλήρες εορτολόγιο και ατζέντα.