Βιβλίο
Η συντήρηση και αποκατάσταση των οθωμανικών μνημείων στην Ελλάδα

Επιμέλεια: Αιμιλία Στεφανίδου
Θεσσαλονίκη
University Studio Press
Αριθμός Έκδοσης: 1
2010
σ. 640
Σχήμα: 29χ21
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-12-1827-4
Κυκλοφορεί
Τιμή: 65.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 19-05-2010)
Περίληψη:

Ο αφιερωματικός τόμος στη συντήρηση και την αποκατάσταση των οθωμανικών μνημείων στην Ελλάδα, της Εταιρείας για τη Μελέτη της Μεσαιωνικής Αρχιτεκτονικής των Βαλκανίων και την Προστασία της (ΑΙΜΟΣ), επιχειρεί να προσδιορίσει τους τρόπους διατήρησης, αποκατάστασης και επανάχρησης των οθωμανικών μνημείων. Η εξέταση μέσα από αντιπροσωπευτικά παραδείγματα προσπαθεί να καταγράψει τις μεθόδους και τις έρευνες που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια, αλλά και τις διάφορες τάσεις και τους διαφορετικούς τρόπους επέμβασης. Παρουσιάζονται παραδείγματα από τζαμιά, μιναρέδες, τουρμπέδες, ιμαρέτ, μεντρεσέδες, χαμάμ, μπεζεστένια, πύργους ρολογιών, ενώ δεν συμπεριλήφθηκαν οι βιβλιοθήκες, οι τεκέδες, τα χάνια, οι κρήνες, οι γέφυρες και τα νεκροταφεία.
Η έκδοση αποτελεί προϊόν συμμετοχής πολλών ειδικών επιστημόνων, σε επιμέλεια της επίκ. καθηγήτριας της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Αιμ. Στεφανίδου.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Διονύσης Ν. ΜουσμούτηςΗ συντήρηση και αποκατάσταση των οθωμανικών μνημείων στην Ελλάδα Περιοδικό "Ιστορία"505Ιούλιος 2010