Βιβλίο
Κοινωνική ψυχολογία

Συλλογικό έργο
Μεταφραστής: Μαρία Μαλαθράκη
Επιμελητής: Nicolas Roussiau
Υπεύθυνος Σειράς: Κλήμης Ναυρίδης
Αθήνα
Ελληνικά Γράμματα
Αριθμός Έκδοσης: 1
2010
σ. 437
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-19-0531-0
Κοινωνική Ψυχολογία
Εξαντλημένο
Τιμή: 44.13€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 25-01-2010)
Περίληψη:

Με το βιβλίο αυτό εγκαινιάζεται η νέα σειρά "Κοινωνική Ψυχολογία" των "Ελληνικών Γραμμάτων". Μια σειρά που, όπως αναφέρει ο διευθυντής της Κλήμης Ναυρίδης, φιλοδοξεί να φέρει σε επαφή τον Έλληνα αναγνώστη, το φοιτητή, τον κοινωνική επιστήμονα, αλλά και ευρύτερα, τον σκεπτόμενο άνθρωπο που ενδιαφέρεται και προβληματίζεται γύρω από τα σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα, με σημαντικούς συγγραφείς, Έλληνες και ξένους, που καλύπτουν με τη δουλειά τους ένα μεγάλο φάσμα ψυχοκοινωνιολογικών ερευνών και εφαρμογών.

Το παρόν βιβλίο είναι εισαγωγικό της σειράς, καθώς σ' αυτό παρουσιάζονται τα κύρια θεωρητικά πεδία της επιστήμης της Κοινωνικής Ψυχολογίας.

Τα τέσσερα μέρη στα οποία χωρίζονται τα είκοσι τρία κεφάλαιά του καλύπτουν τους βασικούς θεωρητικούς άξονες της κοινωνικής ψυχολογίας:
- Πώς σκέφτονται οι άνθρωποι;
- Πώς κρίνουμε τους άλλους; Πώς κρινόμαστε από αυτούς;
- Πόσο εύκολα επηρεάζεται ο καθένας;
- Για ποιο λόγο και με ποιο τρόπο επικοινωνούμε;

Κάθε κεφάλαιο ξεκινάει με ένα παράδειγμα (ένα γεγονός, μια εμπειρία, ένα απόσπασμα μυθιστορήματος), το οποίο συμπληρώνει και αποσαφηνίζει τη θεωρία.

Οι είκοσι επτά συγγραφείς του τόμου, καθηγητές και ερευνητές που διδάσκουν κοινωνική ψυχολογία σε διάφορα πανεπιστήμια, συνδυάζουν την κλασική παρουσίαση των κύριων πεδίων της επιστήμης αυτής με μια ζωντανή και δυναμική προσέγγισή της.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Δήμητρα ΚαραμολέγκουΚατανοώντας το κοινωνικό άτομοΠεριοδικό "Διαβάζω"507Μάιος 2010
Κλήμης ΝαυρίδηςΚοινωνική ψυχολογίαΠεριοδικό "Σύναψις"17Απρίλιος-Ιούνιος 2010