Βιβλίο
AthenStreet Soul
A Selections for Photographs from the Athens Insight Collection

Φωτογράφος: Isidor John Leontis
Μετάφραση: Μάριος Φρατζέσκος
Αθήνα
Μίλητος
Αριθμός Έκδοσης: 1
2010
σ. 359
Σχήμα: 22χ18
Δέσιμο: Πανόδετο
ISBN: 978-960-464-121-5
Γλώσσα πρωτοτύπου: ελληνικά
Σημειώσεις: Texts: Thanasis Vassiliou.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 22.43€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 29-01-2010)
Περίληψη:

[...] Ο σφυγμός της Αθήνας, όπως κάθε άλλης ευρωπαϊκής πρωτεύουσας, χτυπά στην αγορά η οποία δίνει έναν μεγάλο αριθμό εικόνων που αγγίζουν τη ματιά. Κατηφορίζοντας την οδό Ερμού από την πλατεία Συντάγματος προς την πλατεία Αβησσυνίας, βυθίζομαι δια παντός σε έναν κόσμο συναρπαστικών παραστάσεων πλανόδιοι μικροπωλητές, έμποροι που πουλάνε τα πάντα, από αντίκες μέχρι λαχανικά, μάγισσες που διαβάζουν την τύχη σου, ακροβάτες, τραγουδιστές, χορευτές, όλων των ειδών τα σκυλιά, αλλά και τα πρόσωπα των ανθρώπων της Αθήνας. Πιστεύω ότι όλες αυτές οι στιγμές συνθέτουν μια αξιομνημόνευτη εικόνα της αθηναϊκής κουλτούρας με όλη τη ζωντάνια και τη μοναδικότητά της.

Το βιβλίο τούτο απεικονίζει ένα πλήθος εκπληκτικών ανθρώπων που έχει συλλάβει ο φακός, με κάποια δόση ειρωνείας. Δεν υπάρχει, όμως, κυνισμός αλλά πρόθεση μάλλον να παρακινηθεί η ευαισθησία του αναγνώστη με το παιχνίδι του φωτός και της ζωής στον δρόμο, με χιούμορ, και όταν πρέπει, απλά και με φαντασία. Είναι μια ματιά στην ανθρώπινη δράση, στη ζωή στο δρόμο, στην προσπάθεια να ζήσει κάποιος σε αυτήν την πόλη.

Αυτή η αναδρομή εκφράζει το επίκεντρο της δουλειάς μου ως κινηματογραφιστή του CBS-News όπου το εκπαιδευμένο μάτι με οδηγεί στην τεκμηρίωση του περίεργου, του απόκοσμου, του παράξενου, χωρίς να εμφιλοχωρεί η οποιαδήποτε ανθρωπολογική διάσταση, Μελετώ ακριβώς τη συνήθη κουλτούρα της καθημερινότητας. Σε μια Αθήνα που είναι μοναδική.

Iσίδωρος Ιωάννης Λεοντής