Βιβλίο
Τι κέρδισε ο Άλκης και... τι έχασε ο Λάκης

Μάνος Κοντολέων
Εικονογράφηση: Γιώργος Σγουρός
Αθήνα
Διεθνής Διαφάνεια - Ελλάς
Αριθμός Έκδοσης: 1
2009
σ. 47
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-99036-0-8
Ηλικίες: 6 έως: 10
Σημειώσεις: Πρόλογος: Κωνσταντίνος Μπακούρης, πρόεδρος ΔΔ-Ε, Βασιλική Θεοδοσίου, γενική γραμματέας ΔΔ-Ε. Επίμετρο: δραστηριότητες για παιδιά 6-10 ετών με βάση το υλικό του βιβλίου & Δεκάλογος του Ενεργού Πολίτη κατά της Διαφθοράς. Δωρεάν διάθεση.
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Περίληψη:

Ο Άλκης θέλει να πάει στο θέατρο, για να δει το έργο "Ο βασιλιάς της μπάλας και η πριγκίπισσα της σάλας" και να κερδίσει την μπάλα με την υπογραφή του φημισμένου ποδοσφαιριστή Σουτάρα. Αλλά το ίδιο θέλει και ο συμμαθητής του ο Λάκης. Μα η μπάλα είναι μόνο μία -και, τελικά, θα την κερδίσει ο...

Α, όχι, δε θα γνωρίσετε έτσι εύκολα το νικητή. Πρέπει να διαβάσετε πρώτα το βιβλίο... Έτσι θα μάθετε, άλλωστε, και όλα τα άλλα που κέρδισε ο Άλκης, μα και όσα έχασε ο Λάκης.

"Η μη κυβερνητική οργάνωση "Διεθνής Διαφάνεια" είναι μια μεγάλη διεθνής ένωση πολιτών η οποία αγωνίζεται κατά της διαφθοράς. Ιδρύθηκε το 1993 στο Βερολίνο και με τον καιρό απλώθηκε σε 100 περίπου χώρες στον κόσμο. Το ελληνικό της τμήμα, "Διεθνής Διαφάνεια - Ελλάς", δημιουργήθηκε και δραστηριοποιείται από το 1996. Σκοπός της οργάνωσης είναι η εξασφάλιση συνθηκών που θα οδηγήσουν στη μείωση και, τελικά, εξάλειψη του φαινομένου της διαφθοράς.

Το βιβλίο που έχετε στα χέρια σας αποτελεί μια πρώτη προσπάθεια της οργάνωσης "Διεθνής Διαφάνεια - Ελλάς" προς την κατεύθυνση της καλλιέργειας των εννοιών της διαφάνειας και της αξιοπρέπειας, ως όπλου κατά της διαφθοράς, στα παιδιά από τη μικρή τους ηλικία, μέσα από μια ωραία, εικονογραφημένη ιστορία και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. [...]"

(από τον πρόλογο των Κ. Μπακούρη και Β. Θεοδοσίου)

Κριτικές - Παρουσιάσεις: