Βιβλίο
Θεραπεύοντας τα παιδιά μέσα από την τέχνη

Judith Aron Rubin
Μετάφραση: Γιάννα Σκαρβέλη
Αθήνα
Ελληνικά Γράμματα
Αριθμός Έκδοσης: 3
2010
Ημερομηνία Πρώτης Έκδοσης: 1997
σ. 451
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-19-0505-1
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Νέοι Δρόμοι στην Ψυχοθεραπεία
Σημειώσεις: Αναθεωρημένη έκδοση
Εξαντλημένο
Τιμή: 20.17€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 16-02-2010)
Περίληψη:

Το βιβλίο αυτό, γραμμένο από την J. A. Rubin, εξέχουσα φυσιογνωμία στο χώρο της θεραπείας μέσω των εικαστικών τεχνών, ασχολείται με όλα τα παιδιά, υγιή, φυσιολογικά ή με ειδικές ανάγκες, και το δικαίωμά τους να έχουν την ευκαιρία να γίνουν ο εαυτός τους και να αντιμετωπίσουν τις πληγές τους δημιουργικά μέσω της τέχνης.

Συγχρόνως, ασχολείται με το παιδί που κρύβουμε όλοι μέσα μας, με την κατανόηση αυτού του εσωτερικού παιδιού, και με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τον παιδικό και τον ενήλικο εαυτό μας όταν βοηθούμε στην ανάπτυξη ενός άλλου ατόμου.

Το βιβλίο παρουσιάζει με απλή γλώσσα τον τρόπο που τα παιδιά χρησιμοποιούν την τέχνη για να εκφράσουν στους άλλους τις σκέψεις και τους φόβους τους. Περιγράφει ακόμη πώς ένας εικαστικός θεραπευτής μπορεί να χρησιμοποιήσει την τέχνη για να κατανοήσει τις ανάγκες των παιδιών και να τα βοηθήσει να αποκτήσουν αυτοεπίγνωση, αποδοχή του εαυτού τους, ικανοποίηση αλλά και έλεγχο των παρορμήσεών τους.

Η συγγραφέας παρουσιάζει αναλύσεις περιπτώσεων, έργα των παιδιών και φωτογραφίες τους κατά τη διάρκεια της δημιουργικής τους ενασχόλησης για να περιγράψει τη θεραπευτική διαδικασία και τη βοήθεια που μπορεί να προσφερθεί στα παιδιά. Απευθύνεται σε εικαστικούς θεραπευτές, σε δασκάλους εικαστικών και σε κάθε άνθρωπο ο οποίος ασχολείται με τη φροντίδα του παιδιού και θα επιθυμούσε να αποκτήσει περισσότερες γνώσεις γύρω από τον τρόπο που μπορεί να βοηθήσει ένα παιδί να γίνει ένα αυτόνομο και ευτυχισμένο άτομο.

Η παρούσα έκδοση, σύμφωνα με τη συγγραφέα, "αφορά την ανάπτυξη του ατόμου σε όλα τα επίπεδα, ανάπτυξη που βοηθά το άτομο να γίνεται πιο ελεύθερο, πιο μεγάλο, πιο δυνατό εσωτερικά και εξωτερικά. Ανάπτυξη στην τέχνη σημαίνει πολύπλευρη ανάπτυξη της αντίληψης σε κάθε τομέα: κινητικό, γνωστικό και κοινωνικό".