Βιβλίο
Πρόσωπο - προσωπείο Κατίνας Παξινού, Αλέξη Μινωτή
Τιμής και αγάπης επιχείρημα

Συλλογικό έργο
Μενέλαος Παλλάντιος
Πέτρος Γλέζος
Ελένη Χατζηαργύρη
Μαρία Χορς
Θ. Δ. Φραγκόπουλος
Ντίνος Δημόπουλος
Λεωνίδας Ν. Γεωργακόπουλος
Παναγιώτης Φωτέας
Θάνος Κωτσόπουλος
Δημήτρης Ποταμίτης
Γιάννης Βαρβέρης
Νέστορας Μάτσας
Κώστας Ε. Τσιρόπουλος
Κωνσταντίνος Τσάτσος
Άγγελος Τερζάκης
Αθήνα
Ευθύνη
Αριθμός Έκδοσης: 1
1993
σ. 137
Σχήμα: 25χ16
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-7033-25-3
Τετράδια Ευθύνης 32
Σημειώσεις: Περιέχει επίσης κρίσεις και γνώμες των: Παναγιώτη Κανελλόπουλου, Κάρολου Κουν, Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου, Μαρίας Περ. Ράλλη, Αιμ. Χουρμούζιου, Αλέξη Διαμαντόπουλου, Ε.Π. Παπανούτσου, Μάριου Πλωρίτη, Παντελή Πρεβελάκη, Ν. Χατζηκυριάκου Γκίκα, Laurence Gilliam, Jacques Lemarchand, Carlo Teppon, Γιάννη Χατζίνη καθώς και κείμενα της Κατίνας Παξινού και του Αλέξη Μινωτή.
Κυκλοφορεί
Τιμή: 12.23€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 26-02-2010)
Περίληψη:

Φυσιογνωμίες υψηλές-κλειδιά πολύτιμα και πολύσημα για την κατανόηση και ερμηνεία του Νέου Ελληνισμού, εκάλυψαν και κατέλαμψαν με την πολυδύναμη, ασύγκριτης γνησιότητας, σοβαρότητας και βούλησης παρουσία τους το μεγαλύτερο μέρος τον εικοστού μας αιώνα η Κατίνα Παξινού και ο Αλέξης Μινωτής.

Δωρηματοδέκτες καλόμοιροι της αθάνατης Γενιάς τον Τριάντα, και δωρεοδότες προς την ένδοξη αυτή Γενιά, αλλά και προς τις κατοπινές, ως τις ημέρες μας τις ταραγμένες, γενιές, επλαστούργησαν με το θεόδοτο υλικό της ύπαρξής τους δυo μορφές-σύμβολα αναγέννησης, ανανέωσης και γόνιμης προώθησης της αρχαίας ελληνικής θεατρικής παράδοσης και υψώθηκαν σε υποδείγματα αφιέρωσης, αυταπάρνησης και αφοσίωσης στον αείζωο θεατρικό λόγο, τον λόγο που αποκαλύπτει το μυστικό του ανθρώπου μέσα στο μυστήριο του κόσμου.

Τους τιμούμε σήμερα με μνήμη, με καρδιά και με νου συγκινημένο, φωτεινό, σκεπάζοντας τα τίμια ονόματά τους με σμύρτα, ελιόφυλλα και δάφνες της Πατρίδας μας.

Η "Ευθύνη"