Βιβλίο
Η πριγκίπισσα και ο βάτραχος

Μεταφραστής: Βασιλική Κοκκίνου
Αθήνα
Ελληνικά Γράμματα
Αριθμός Έκδοσης: 1
2010
σ. 96
Σχήμα: 24χ18
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-19-0535-8
Γλώσσα πρωτοτύπου: γαλλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: La Princesse et la Grenouille
Disney Πριγκίπισσα
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Εξαντλημένο
Τιμή: 10.20€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 01-03-2010)
Περίληψη:

Η ιστορία αφηγείται την αγάπη της Τιάνα και του Ναβίν με φόντο τη Νέα Ορλεάνη. Η Τιάνα είναι μία Αφροαμερικανή η οποία ερωτεύεται τον πρίγκιπα Ναβίν, όμως οι δυο τους δε θα μπορέσουν να ζήσουν για πολύ τον έρωτά τους.

Όλα ξεκινούν όταν ο πρίγκιπας Ναβίν επισκέπτεται την πόλη και πέφτει θύμα του σατανικού μάγου Φασιλιέ, ο οποίος τον μετατρέπει σε βάτραχο. Ο βάτραχος-πρίγκιπας, ο οποίος σκέφτεται χίλιους τρόπους για να ξεφύγει από αυτή την κατάρα, καταλήγει πως μόνο η Τιάνα μπορεί να τον σώσει με ένα φιλί, νομίζοντας ότι είναι πριγκίπισσα. Την ώρα όμως που του δίνει το φιλί, αντί να ξαναγίνει άνθρωπος, μεταμορφώνεται κι εκείνη σε βάτραχο!

Στο τέλος η αγάπη τους θα νικήσει τα μάγια: θα παντρευτούν και θα πάρουν πάλι την ανθρώπινη μορφή τους και η Τιάνα θα γίνει μια ευτυχισμένη πριγκίπισσα.

Πρόκειται για την ένατη πριγκίπισσα στην ιστορία της Walt Disney με κάποιες μικρές διαφορές που την κάνουν να ξεχωρίζει από τις άλλες.

Ένα μιούζικαλ, με έντονο το κωμικό στοιχείο, που διαδραματίζεται στη Νέα Ορλεάνη. "Η Πριγκίπισσα και ο Βάτραχος" σηματοδοτεί την επιστροφή της Disney στη διαχρονική τέχνη των παραδοσιακών κινουμένων σχεδίων.