Βιβλίο
Σικελιανός. Η συνάντηση των Δελφών
Τριάντα χρόνια από τον θάνατό του

Συλλογικό έργο
Άννα Σικελιανού
Σπύρος Βασιλείου
Γ. Κ. Βλάχος
Πέτρος Γλέζος
Γεράσιμος Γρηγόρης
Μαρία Ζαχαριουδάκη
Παν. Ι. Ζέπος
Διαλεχτή Ζευγώλη - Γλέζου
Ζωή Καρέλλη
Μπάμπης Κλάρας
Σόλων Κυδωνιάτης
Χρήστος Μαλεβίτσης
Νέστορας Μάτσας
Γιώργος Μυλωνάς
Θεόδωρος Ξύδης
Κυριάκος Πλησής
Άννα Συνοδινού
Κώστας Ε. Τσιρόπουλος
Ρίτσα Φράγκου - Κικίλια
Πέτρος Χάρης
Αθήνα
Ευθύνη
Αριθμός Έκδοσης: 1
1982
σ. 111
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Κείμενα της Μεθορίου 17
Κυκλοφορεί
Τιμή: 6.12€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 04-03-2010)
Περίληψη:

Το Έθνος οφείλει να τιμά εκείνους που ερμηνεύουν με έργα αθάνατα την ψυχή του, και που γνωρίζουν να μεταστοιχειώνουν την Ιστορία του σε πνεύμα.

Τέτοιο έργο επιτέλεσε στον εγκόσμιο βίο του ο κορυφαίος ποιητής του ελληνισμού Άγγελος Σικελιανός, συναιρώντας στο ποιητικό του έργο και στην πράξη του την τρισχιλιόχρονη ελληνική παράδοση σ' ένα άνθισμα λόγου ιεροφάντη και σε μια δραστηριότητα που έκαμνε ορατό από τον λαό το πνεύμα της Ελλάδας το αθάνατο.

Το 1981 κηρύχθηκε από την πολιτεία ως "Έτος Αγγέλου Σικελιανού" και με πρωτοβουλία της τριμελούς Οργανωτικής Επιτροπής του (του Κώστα Ε. Τσιρόπουλου ως εκπροσώπου του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας, της Μαρίας Δημητρέα - Ζαχαριουδάκη του Υπουργείου Προεδρίας Κυβερνήσεως και του Γεωργίου Θηβαίου του Υπουργείου Πολιτισμού) το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών με πρόεδρο τον Καθηγητή και Ακαδημαϊκό Παν. Ι. Ζέπο συγκάλεσε τον Ιούνιο του 1981 μια συνάντηση στοχαστών και λογοτεχνών, που γνώριζαν και μελέτησαν το έργο του Σικελιανού, να το διερευνήσουν και να συζητήσουν γι' αυτό.

Καρπός της σπουδαίας εκείνης συνάντησης αποτελούν τα πρακτικά της που, απομαγνητοφωνημένα, περιλαμβάνονται στον τόμο αυτό. [....]

Η "Ευθύνη"