Βιβλίο
Τυφλά σημεία
Γιατί οι έξυπνοι άνθρωποι κάνουν ηλίθια πράγματα

Madeleine L. Van Hecke
Μεταφραστής: Ευηνέλλα Αλεξοπούλου
Αθήνα
Modern Times
Αριθμός Έκδοσης: 1
2010
σ. 310
Σχήμα: 23χ15
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-691-729-5
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Blind Spots
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 17.06€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 09-03-2010)
Περίληψη:

Η λογική και η ορθή κρίση χαρακτηρίζει τον ανθρώπινο νου σε ποσοστό ογδόντα με ενενήντα τοις εκατό των περιπτώσεων. Τι γίνεται, όμως, με τις υπόλοιπες περιπτώσεις, όταν σπεύδουμε να βγάλουμε συμπεράσματα, όταν δε δίνουμε στον εαυτό μας το χρόνο να σκεφτεί διεξοδικά κάποια κατάσταση ή όταν βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος;

Σε αυτό το βιβλίο, η κλινική ψυχολόγος Madeleine L. Van Hecke επεξηγεί πώς οι γκάφες δεν είναι απλώς περιστατικά, κατά τα οποία συμπεριφερθήκαμε "τόσο ανόητα!", και αποδίδει τις πράξεις αυτές σε τυφλά σημεία - σε στιγμιαία σφάλματα που συμβαίνουν όταν κάποιο πλεονέκτημά μας στρέφεται εναντίον μας και γίνεται το μεγαλύτερο μειονέκτημα.

Σελίδες με παραδείγματα και τακτικές για να καταπολεμάμε εκείνες τις στιγμές που λέμε "Αν είναι ποτέ δυνατόν!", το βιβλίο "Τυφλά Σημεία" είναι ένα πνευματώδες αντίδοτο στις αβάσιμες σκέψεις. Μας βοηθάει να ξεπεράσουμε τα τυφλά μας σημεία, να διευρύνουμε τους δημιουργικούς μας ορίζοντες, να επιλύουμε ουσιαστικά τα προβλήματά μας και να τα βγάζουμε πέρα με τα εκνευριστικά τυφλά σημεία των άλλων.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Δημήτρης ΔαλδάκηςΔοκίμια και τυφλά σημεία"Ελευθεροτυπία"/ "Βιβλιοθήκη"60421/5/2010
Μυρτώ ΤσελέντηΘέλει και η ευφυΐα τον καθρέφτη της"Ο Κόσμος του Επενδυτή"/ Ένθετο "Culture"24/4/2010