Βιβλίο
Κτέρισμα για τον Ρόδη

Θ. Δ. Φραγκόπουλος
Αθήνα
Ευθύνη
Αριθμός Έκδοσης: 1
1990
σ. 61
Σχήμα: 20χ13
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Αστρολάβος 46
Κυκλοφορεί
Τιμή: 5.07€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 15-03-2010)
Περίληψη:

Από τα πολλά δημοσιεύματα που έχω γράψει για τον Ρόδη Ρούφο (εφημερίδα "Καθημερινή", περιοδικό "Τομές", κ.ά.) προτίμησα να περιλάβω σε τούτο το βιβλίο μονάχα δυο, που πρωτοπαρουσιάσθηκαν στην "Ευθύνη", το ένα στα τεύχη 122 και 123 (Φεβρουάριος και Μάρτιος του 1982) και το άλλο στο τεύχος 148 (Απρίλιος 1984). Τα θεωρώ πληρέστερα από πολλά αλλά. Και κάθε εκ των υστέρων προσθήκη ή αναθεώρηση στα κείμενα αυτά, θα ήτανε ανεπίκαιρη: (αλλά και βαρύτατο φορτίο το να το επιχειρήσω).

Παραπέμπω ωστόσο τον αναγνώστη και στο ποίημά μου που βρίσκεται στην ποιητική συλλογή μου "Απεναντίας" (Φιλιππότης, 1982) σελ. 56. Παρά τον όμοιο τίτλο με το ποίημα που δημοσιεύεται στο τέλος του ενός κειμένου μου, πρόκειται για εντελώς διαφορετικό, και μάλιστα ομοιοκατάληκτο, ποίημα.

Το τρίτο κείμενο τούτου του τόμου είναι ένα αθησαύριστο διήγημα, που δημοσιεύτηκε το 1985 στο περιοδικό "Γράμματα και Τέχνες". Είναι και αυτό, με τον τρόπο του, ένα "κτέρισμα" για τον Ρόδη Ρούφο.

Στην επιμονή και τις φιλικές αιτιάσεις του αγαπητού μου κ. Κώστα Ε. Τσιρόπουλου χρωστάω το κουράγιο που βρήκα για να επαναποφασίσω την έκδοση αυτήν.

Θ. Δ. Φραγκόπουλος