Βιβλίο
Ενώπιον άλλων

Ν. Χατζηκυριάκος - Γκίκας
Αθήνα
Ευθύνη
Αριθμός Έκδοσης: 1
1990
σ. 127
Σχήμα: 20χ13
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Αστρολάβος 51
Κυκλοφορεί
Τιμή: 10.15€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 15-03-2010)
Περίληψη:

Στον τόμο αυτό, πέμπτο στη σειρά των κωδικοποιημένων πλέον κειμένων τον κορυφαίου νεοέλληνα ζωγράφου Ν. Χατζηκυριάκου - Γκίκα, συνάχθηκαν οι πλέον εξέχουσες και πλούσιες σε απόψεις και πληροφορίες συνεντεύξεις που έδωσε στον Ελληνικό Τύπο και στο Ραδιόφωνο στα τελευταία 35 περίπου χρόνια.

Μέσα από τις συνεντεύξεις αυτές φωτίζεται πολυμερώς και πολυτρόπως και η φυσιογνωμία και το έργο του διάσημου δημιουργού που παρέχει, με τον τρόπο του, τις κλείδες που το διερμηνεύουν και το αποκρυπτογραφούν. Αλλά στα κείμενα αυτά που γεννήθηκαν από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και δεν ανέκυψαν με πρωτοβουλία του Ν. Χατζηκυριάκου - Γκίκα, κάποτε, ιδίως στην εξιστόρηση στοιχείων, γεγονότων και αναμνήσεων της παιδικής και νεανικής του ηλικίας, επειδή τίθενται όμοιες ερωτήσεις, δίδονται και παρόμοιες περίπου αποκρίσεις. Και λέω "περίπου" διότι πάντοτε, ο μέγας καλλιτέχνης κάποιο νεώτερο στοιχείο προσθέτει, κάποια λεπτομέρεια φωτίζει από συνέντευξη σε συνέντευξη.

Για τούτο, θεωρήσαμε σκόπιμο να αφήσουμε ανέπαφες τις επαναλήψεις αυτές τις διαφοροποιημένες και συμπληρωματικές, ώστε κάθε θέμα, στοιχείο ή γεγονός να δεχθεί τον πληρέστερο δυνατό φωτισμό και την πλουσιότερη σε αποχρώσεις ερμηνεία.

(από το Σημείωμα του εκδότη)