Βιβλίο
Η οικονομία και η απασχόληση στις 13 ελληνικές περιφέρειες και περιφερειακή πολιτική

Θεόδωρος Κατσανέβας
Αθήνα
Σταμούλη Α.Ε.
Αριθμός Έκδοσης: 1
2009
σ. 170
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-351-804-4
Σημειώσεις: Με τη συνεργασία της Όλγας Παπαδάκη και της Κατερίνας Θεοδώρου.
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 19.27€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 15-03-2010)
Περίληψη:

Η κύρια θεματολογία του βιβλίου περιέχει σύγχρονα στοιχεία και περιεκτικές αναλύσεις για τη διάρθρωση της οικονομίας, της απασχόλησης και τις προοπτικές της αγοράς εργασίας στις δεκατρείς ελληνικές περιφέρειες. Πρόκειται για μια συνεκτική, ομοιογενή, εύληπτη επιστημονική προσέγγιση για τα δεδομένα της οικονομίας και της απασχόλησης των ελληνικών περιφερειών, ένα χρήσιμο βοήθημα για όσους αναζητούν παρόμοια συγκρίσιμα δεδομένα που συνθέτουν την ουσία και απορρίπτουν το περιττό και διαφορετικό.

Η έλλειψη ενός τέτοιου επιστημονικού συγγράμματος, παρ' όλη την ύπαρξη σημαντικών ελλήνων επιστημόνων που έχουν προάγει σε βάθος τον κλάδο, η παρότρυνση ορισμένων από τους καλούς αυτούς συναδέλφους για τη συγγραφή του και η ανάληψη του μαθήματος της περιφερειακής οικονομικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς από το βασικό συγγραφέα του παρόντος, οδήγησαν τελικά στην έκδοσή του.

Στο βιβλίο γίνονται εισαγωγικές παρατηρήσεις για την επιστήμη της περιφερειακής οικονομικής και αναλύεται η χωροταξική και διοικητική διάρθρωση των 13 περιφερειών, με ειδικότερη αναφορά στο ζήτημα των περιφερειακών ανισοτήτων. Και το μεγαλύτερο μέρος του, όπως προαναφέρθηκε, επικεντρώνεται στη συγκριτική παρουσίαση και ανάλυση της οικονομίας και της απασχόλησης στις ελληνικές περιφέρειες. Τέλος, γίνονται σημαντικές επισημάνσεις για γενικότερα θέματα περιφερειακής ανάπτυξης, καθώς και σύγχρονες, σαφείς και περιεκτικές αναλύσεις για την περιφερειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.