Βιβλίο
Στατική
Τεχνική μηχανική

Συλλογικό έργο
Ferdinand P. Beer
E. Russell Johnston
Elliot R. Eisenberg
Μεταφραστής: Γιάννης Τσομπανάκης
Θεσσαλονίκη
Τζιόλα
Αριθμός Έκδοσης: 1
2010
σ. 998
Σχήμα: 25χ18
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-418-239-8
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Vector Mechanics for Engineers: Statics, 7th ed.
Σημειώσεις: Με τη συνεργασία του George H. Staab από το Ohio State University. Πρόλογος ελληνικής έκδοσης: Γιάννης Τσομπανάκης.
Κυκλοφορεί
Τιμή: 95.96€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 13-03-2017)
Περίληψη:

[...] Κύριος στόχος του βιβλίου είναι η κατανόηση των βασικών αρχών της Μηχανικής των απαραμόρφωτων στερεών και εστιάζεται στην κατανόηση της έννοιας της στατικής ισορροπίας δυνάμεων και ροπών στις δύο και τρεις διαστάσεις. Για τον σκοπό αυτό εξετάζονται απλές κατασκευές, όπως δικτυώματα, δοκοί, πλαίσια και εύκαμπτοι φορείς. Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα ολοκληρωμένο έργο το οποίο παρουσιάζει τις βασικές εισαγωγικές αρχές της Μηχανικής με τρόπο τέτοιο ώστε να αποτελέσει ένα χρήσιμο εκπαιδευτικό εργαλείο για τους φοιτητές και σπουδαστές των Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.

Σκοπός του βιβλίου είναι κατά κύριο λόγο η εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών αναγκών των φοιτητών και των σπουδαστών διαφόρων ειδικοτήτων μηχανικών και τεχνολόγων μηχανικών των οποίων το αντικείμενο σχετίζεται με το περιεχόμενό του, αλλά και η κάλυψη των αναγκών κάθε αναγνώστη που ενδιαφέρεται για τα θέματα που πραγματεύεται το παρόν σύγγραμμα. Επίσης, πρέπει να τονισθεί ότι με το βιβλίο αυτό δίνονται οι βασικές γνώσεις για την παρακολούθηση πιο προχωρημένων μαθημάτων της Μηχανικής, όπως η Δυναμική, η Μηχανική των Υλικών, η Μηχανική των Ρευστών, κ.α. [...]

(Γιάννης Τσομπανάκης, από τον πρόλογο της ελληνικής έκδοσης)