Βιβλίο
Η Ελλάδα στη Γαλλία
Ο Πρόεδρος της ελληνικής δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τσάτσος επισκέπτεται επίσημα το Παρίσι

Συλλογικό έργο
Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εσταίν
Κωνσταντίνος Τσάτσος
Ζακ Σιράκ
Ελέν Αρβελέρ
κ.ά.
Αθήνα
Ευθύνη
Αριθμός Έκδοσης: 1
1979
σ. 133
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Κείμενα της Μεθορίου 3
Κυκλοφορεί
Τιμή: 13.18€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 15-03-2010)
Περίληψη:

Τον περασμένο Απρίλιο, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριος Κωνσταντίνος Τσάτσος, συνοδευόμενος από την σύζυγό του κυρία Ιωάννα Τσάτσου, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία, ύστερ' από πρόσκληση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Βαλερύ Ζισκάρ ντ' Εσταίν.

Η επίσκεψη αυτή, πέρα από τον εθιμοτυπικό της χαρακτήρα, έδωσε αφορμή, σε μια κρίσιμη στιγμή του Έθνους μας, ν' ακουστούν και από τα χείλη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας αλλά κι από τα χείλη των Γάλλων επισήμων λόγοι σπουδαίοι που καθορίζουν και τη θέση της Ελλάδας μέσα στο σημερινό κόσμο, και την αποστολή που έχει να εκπληρώσει, και την εικόνα που έχουν συνθέσει οι φίλοι μας για την πατρίδα μας και τον λαό μας.

Πιστεύουμε ότι το γεγονός αυτό με τα κείμενα που γέννησε, έχει αποχτήσει ιστορικό χαρακτήρα. Η πεποίθηση αυτή μας οδήγησε να συγκεντρώσουμε σ' ένα τόμο όλους αυτούς τους λόγους που αποτελούν ένα κοίταγμα της Ελλάδας, οξύ και υπεύθυνο, και από μέσα και από έξω. Συγχρόνως, ο τόμος αυτός μνημειώνει με τον απλό κι ανεπιτήδευτο τρόπο του, την μακραίωνη φιλία δύο λαών
που έχουν υψηλή αποστολή πάντα και σήμερα στον κόσμο αυτό: να εκφράσουν την αγωνία και τη χαρά του πνεύματος σε έργα αθάνατα και να υπερμαχήσουν μαζί για την ελευθερία και την τιμή του ανθρώπου.

Η "Ευθύνη"