Βιβλίο
Αμοιβαία κεφάλαια
Η ελληνική πραγματικότητα και οι σύγχρονες διεθνείς εξελίξεις

Νικόλαος Δ. Φίλιππας
Αθήνα
Ιδιωτική Έκδοση
Αριθμός Έκδοσης: 1
2010
σ. 413
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-93-1711-5
Σημειώσεις: Πρόλογος: Τρύφων Κολλίντζας
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 45.64€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 26-03-2010)
Περίληψη:

[...] Το νέο βιβλίο του καθηγητή Νικολάου Φίλιππα με τίτλο "Αμοιβαία Κεφάλαια: Η ελληνική πραγματικότητα και οι σύγχρονες διεθνείς εξελίξεις" παρουσιάζει με τρόπο απλό και εύληπτο, αλλά εκεί που χρειάζεται με ιδιαίτερα επιστημονικό τρόπο, τις πιο πρόσφατες εξελίξεις και τάσεις του σημαντικού αυτού θεσμού τόσο σε εγχώριο, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Μέσα στις 400 και πλέον σελίδες του βιβλίου παρουσιάζονται πρωτότυπα εμπειρικά ευρήματα σε όλο το φάσμα του θεσμού των Α/Κ και θεωρητικές αναλύσεις όπου αναπτύσσεται εξαντλητικά το θέμα της αξιολόγησης των Α/Κ, η σχετική ανασκόπηση της πιο πρόσφατης βιβλιογραφίας και το θέμα της εμμονής με την έννοια της επαναληπτικότητας της επίδοσης των διαχειριστών. Επιπλέον, παρουσιάζονται αναλυτικά οι πιο πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο των Α/Κ μέσα από την ανάδυση της νέας γενιάς Α/Κ.
Ίσως το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του βιβλίου αυτού είναι ο αποτελεσματικός συνδυασμός θεωρητικών αναδύσεων με πρωτότυπα εμπειρικά ευρήματα από την Ελλάδα. Τα ευρήματα αυτά θα φανούν χρήσιμα τόσο στους φοιτητές των οικονομικών σχολών, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς, όσο και σε αναλυτές της εγχώριας, αλλά και των διεθνών αγορών χρήματος και κεφαλαίου.
[...]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)