Βιβλίο
Ο άνθρωπος που έβλεπε τα πλοία να περνούν
Διηγήματα

Γιώργος Καλός
Αθήνα
Κέδρος
Αριθμός Έκδοσης: 1
2010
σ. 391
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-04-2674-8
Κυκλοφορεί
Τιμή: 18.25€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 07-07-2011)
Περίληψη:

Ιστορίες εν πλω. Με πλοία της γραμμής, καΐκια και βάρκες, σκάφη, ακόμα και πολεμικά πλοία. Ιστορίες που λύνουν τις άγκυρες και ταξιδεύουν στα νερά του Αργοσαρωνικού και στα μυστικά του, σε καθημερινές ή αναπάντεχες διαδρομές ανθρώπων και πλεούμενων.

Τι μπορεί να συμβεί στη διάρκεια ενός ταξιδιού; Άνθρωποι απλοί γνωρίζονται και συνομιλούν, προβληματίζονται και αγωνιούν, διασκεδάζουν και ερωτεύονται, ανταλλάσουν εμπειρίες ζωής και αφήνονται σε μύχιες εξομολογήσεις. Ψηλαφούν το άγνωστο, αντιμετωπίζουν το απρόβλεπτο, δοκιμάζουν την περιπέτεια, παρασύρονται από τη συγκίνηση της στιγμής. Ταξιδεύουν με το βλέμμα τους στα ανοιχτά, στους ορίζοντες που αναζητά ο καθένας, στις λύσεις που ψάχνει...

Ο άνθρωπος που έβλεπε τα πλοία να περνούν, που έζησε και περιγράφει τις ιστορίες των επιβατών τους, έχει για παρατηρητήριό του τον Πόρο, το μικρό, πανέμορφο νησί του Σαρωνικού ανάμεσα στην Αίγινα και στην Ύδρα, απέναντι από τον Γαλατά και την τροιζηνιακή γη, φιλόξενο πάντα κανάλι για πλεούμενα και ταξιδευτές.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Νίνος Φένεκ ΜικελίδηςΒλέπεις τον Πόρο μ' άλλα μάτια"Ελευθεροτυπία"6/8/2010
Ο άνθρωπος που έβλεπε τα πλοία να περνούν"Απογευματινή"20/7/2010