Βιβλίο
Β' Παγκόσμιος Πόλεμος (1939-1945): Επιχείρηση Market - Garden, 1944
Τα κυριότερα γεγονότα της μεγαλύτερης αναμέτρησης στη ιστορία: Μια υπερβολικά απομακρυσμένη γέφυρα

Συλλογικό έργο
Juan Carlos Losada
Gonzalo Naya
Rodrigo Díaz
José Miguel Sales
Juan Carlos Salgado
Gregorio Torres
Juan Vázquez
Μετάφραση: Φανή Γαϊδατζή
Εικονογράφηση: Julio L. Caeiro
Εικονογράφηση: Juan Carlos Ciordia
Εικονογράφηση: Rodrigo Hernandez
Ευθύνη Σειράς: Βασίλης Μηνακάκης
Αθήνα
Η Καθημερινή
Αριθμός Έκδοσης: 1
2010
σ. 144
Σχήμα: 25χ18
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-475-129-7
Γλώσσα πρωτοτύπου: ισπανικά
Α/Α Τόμου: 26
Σημειώσεις: Σύμβουλος στρατιωτικών θεμάτων: Σταύρος Γ. Τσογκανής, Δημήτριος Β. Σταυρόπουλος. Copyright: Planeta Marketing Institucional, 2009. Συντονισμός ελληνικής έκδοσης: Explorer. Ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας: 28.4.2010.
Περιέχει: DVD "Ανάκτηση του Ειρηνικού": Β' Παγκόσμιος Πόλεμος (1939-1945): Οι κυριότερες εικόνες"
Περιέχει Βιβλιογραφία
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 12.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 28-04-2010)
Περίληψη:

Ο Αϊζενχάουερ δεν είχε εμπιστοσύνη στον υπέρμετρο αισιόδοξο Μοντγκόμερι, αλλά δεν μπορούσε και να στέκεται μονίμως εμπόδιο στις πρωτοβουλίες του. Πέντε ημέρες μετά τον διορισμό του στη θέση του γενικού διοικητή, λοιπόν, του υποσχέθηκε την άμεση πραγματοποίηση στρατιωτικής επιχείρησης που θα μπορούσε να επισπεύσει το τέλος του πολέμου. Ο Μοντγκόμερι συναντήθηκε, στις 10 Σεπτεμβρίου, με τον Αϊζενχάουερ στις Βρυξέλλες, σε μια τολμηρή πρόταση: την αιφνιδιαστική επίθεση στη Γερμανία μέσω των Κάτω Χωρών. Η συζήτηση ήταν έντονη και ο Βρετανός δεν δίστασε να εκτοξεύσει κατηγορίες κατά του Αμερικανικού.

Το σχέδιο του βρετανού στρατάρχη προέβλεπε τη μαζική ρίψη αλεξιπτωτιστών στα περίχωρα του Άρνχεμ, με στόχο την κατάληψη της πόλης, καθώς και κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου που ένιωσε την εν λόγω πόλη με το Έιντχοφεν και τα βελγικά σύνορα, όπου βρίσκονταν ήδη οι εμπροσθοφυλακές των Συμμάχων. Κάθε μεραρχία αλεξιπτωτιστών θα είχε αποστολή να εξασφαλίσει ένα τμήμα του Αυτοκινητόδρομου 69 και, κυρίως, να καταλάβει τις πέντε μεγάλες γέφυρες από όπου περνούσε αυτό ο δρόμος.