Βιβλίο
Παίρνοντας φωτιά
Πώς η μαγειρική μάς έκανε ανθρώπους

Ρίτσαρντ Ράνγκεμ
Μετάφραση: Γιάννης Δήμας
Αθήνα
Αβγό
Αριθμός Έκδοσης: 1
2010
σ. 280
Σχήμα: 23χ15
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-410-605-9
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Catching Fire
Κυκλοφορεί
Τιμή: 17.24€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 05-05-2010)
Περίληψη:

Από τότε που ο Δαρβίνος συνέγραψε την "Καταγωγή του ανθρώπου", η ύπαρξη του ανθρώπινου είδους έχει εξηγηθεί χάρη στην ιδιαίτερη ευφυΐα μας και την προσαρμοστικότητα μας. Στο "Παίρνοντας φωτιά", ο διάσημος ειδικός στα πρωτεύοντα θηλαστικά Ρίτσαρντ Ράνγκεμ παρουσιάζει μια προκλητική εναλλακτική εξήγηση: ότι η εξελικτική μας επιτυχία είναι αποτέλεσμα της μαγειρικής. Σε μια επαναστατική θεωρία για την καταγωγή μας ο Ράνγκεμ αποδεικνύει ότι η μετάβαση από τα ωμά στα μαγειρεμένα φαγητά ήταν ο παράγοντας-κλειδί στην ανθρώπινη εξέλιξη. Η ανθρωπότητα ξεκίνησε όταν οι πρόγονοί μας ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν τη φωτιά.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Χαρίκλεια Γ. ΔημακοπούλουΠαίρνοντας φωτιά"Εστία"5/2/2011
Χρήστος ΣιάφκοςΤο γκουρμέ των πρωτόγονων"Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία"/ Ένθετο "7: Τέχνες και Ζωή"45829/8/2010
ΔειπνητήςΜαγειρεύω άρα... υπάρχω"Ελευθεροτυπία"24/7/2010
Φυσικά και αφύσικα"Το Βήμα"/ "Βιβλία"4/7/2010
Εύη ΚαρκίτηΟ πολιτισμός της μαγειρικής"Αγγελιοφόρος"4/7/2010
Ξενοφών Α. ΜπρουντζάκηςΠαίρνοντας φωτιά"Το Ποντίκι"/ "Βιβλιοπόντικας"1/7/2010
Ιωάννα ΣουφλέρηΜαγειρεύοντας ήρθε... ο άνθρωπος!"Το Βήμα"20/6/2010
Ξενοφών Α. ΜπρουντζάκηςΠαίρνοντας φωτιά"Το Ποντίκι"17/6/2010
Μυρτώ ΑθανασοπούλουΠώς η μαγειρική μας έκανε ανθρώπους"Lifo"20427/5/2010
Ελεάννα ΒλαστούΣεφ Έλληνες & ξένοι"Athens Voice"30220/5/2010
Παίρνοντας φωτιά"Ημερησία"15/5/2010