Βιβλίο
Ρολογιών διαφημίσεις

Επιμελητής: Αργύρης Βουρνάς
Αθήνα
Συλλογές
Αριθμός Έκδοσης: 1
2008
σ. 92
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-532-046-1
Δρόμοι ...Διαφήμισης 5
Σημειώσεις: Εισαγωγή: Αργύρης Βουρνάς.
Κυκλοφορεί
Τιμή: 10.15€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 10-05-2010)
Περίληψη:

Από τότε που ο άνθρωπος ήλθε σ' επαφή με τον πολιτισμό ένοιωσε την ανάγκη γνώσης και μέτρησης του χρόνου και ειδικά κατά την διάρκεια της ημέρας, δηλαδή της ώρας.
Το πρώτο όργανο στον κόσμο που δείχνει την ώρα είναι το ηλιακό ρολόι, που ακόμη χρησιμοποιείται, έστω και για ιστορικούς λόγους. Η μέτρηση γίνεται με την σκιά ενός γνώμονα, που δημιουργεί ο ήλιος, κατάλληλα τοποθετημένου σε ορίζοντια πλάκα με τις αντίστοιχες σημειωμένες γραμμές που αντιστοιχούν στις ώρες της ημέρας.
Ακόμα χρησιμοποιούσαν τις κλεψύδρες ή τα "αμμωτά" ή τα υδραυλικά ρολόγια για να καταλήξουμε στον 12ο αιώνα που άρχισε η κατασκευή και χρήση των μηχανικών ρολογιών.
Σήμερα, υπάρχει μεγάλη ποικιλία ρολογιών, πέραν και των μηχανικών, αυτών της ηλεκτρονικής επιστήμης.
Αν κάποιος θέλει να τα ταξινομίσει χρηστικά θα βρει ρολόγια τσέπης, χεριού, τοίχου, επιτραπέ/ια, καμπαναριών, ξυπνητήρια, ρολόγια με πάμπολλες πληροφορίες (ηλεκτρονικά κυρίως) κ.λπ.
Τη φήμη κατασκευής καλών ρολογιών έχουν τα εργοστάσια της Ελβετίας, χωρίς να υστερούν αυτά της Γαλλίας, Γερμανίας, Αγγλίας και Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
Διαφημίσεις ρολογιών συναντάμε από τα μέσα του 19ου αιώνα, χωρίς να έχουμε το δικαίωμα να αποκλείσουμε προγενέστερες. [...]

(από την εισαγωγή του βιβλίου)