Βιβλίο
Β' Παγκόσμιος Πόλεμος (1939-1945): Η μάχη των Αρδενών, 1944
Τα κυριότερα γεγονότα της μεγαλύτερης αναμέτρησης στη ιστορία: Τελευταία ευκαιρία της Βέρμαχτ

Συλλογικό έργο
Gabriel Cardona
Rodrigo Diaz Vitoria
Rodrigo Díaz
Gonzalo Naya
José Miguel Sales
José Ramón Soler
Gregorio Torres
Juan Vázquez
Μετάφραση: Νίκος Κοκκάλας
Εικονογράφηση: Julio L. Caeiro
Εικονογράφηση: Juan Carlos Ciordia
Ευθύνη Σειράς: Βασίλης Μηνακάκης
Αθήνα
Η Καθημερινή
Αριθμός Έκδοσης: 1
2010
σ. 144
Σχήμα: 25χ18
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-475-130-3
Γλώσσα πρωτοτύπου: ισπανικά
Α/Α Τόμου: 27
Αριθμός Τόμων: 27
Σημειώσεις: Σύμβουλοι στρατιωτικών θεμάτων: Σταύρος Γ. Τσογκανής, Δημήτριος Β. Σταυρόπουλος. Copyright: Planeta Marketing Institucional, 2009. Συντονισμός ελληνικής έκδοσης: Explorer. Ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας: 5.5.2010.
Περιέχει: DVD "Μάχη ανάμεσα σε δύο ποταμούς": Β' Παγκόσμιος Πόλεμος (1939-1945): Οι κυριότερες εικόνες"
Περιέχει Βιβλιογραφία
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 12.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 14-06-2010)
Περίληψη:

Στις 31 Ιουλίου 1944, ήδη ηττημένος στη Μάχη της Νορμανδίας, ο Χίτλερ, σε συνομιλία με τους στενούς συνεργάτες του, υποστήριξε ότι ο μοναδικός τρόπος για να αντιστραφεί η κατάσταση ήταν η άμεση ανάπτυξη δυνάμεων στο Westwall, στα σύνορα της Γερμανίας με τη Γαλλία και το Βέλγιο, από όπου θα εξαπέλυαν σφοδρή αντεπίθεση το φθινόπωρο, εποχή κατά την οποία οι κακές καιρικές συνθήκες θα δυσχέραιναν τις Συμμαχικές αεροπορικές επιχειρήσεις.

Το γερμανικό επιτελείο διαπίστωσε ότι ο τομέας των Αρδενών φυλασσόταν από ισχνές αμερικανικές δυνάμεις· ίσως, λοιπόν, μια επίθεση σε αυτόν ακριβώς τον τομέα να αποδιοργάνωνε τους Συμμάχους. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, η ταχεία προέλαση προς την Αμβέρσα που θα ακολουθούσε θα εγκαθιστούσε μια σφήνα ανάμεσα σε Βρετανούς και Αμερικανούς, παγιδεύοντας και κατατροπώνοντας σημαντικό μέρος των Συμμαχικών στρατευμάτων. Αν όλα εξελίσσονταν κατ' αυτόν τον τρόπο, οι Γερμανοί θα ήταν σε θέση να διαπραγματευτούν ενδεχόμενη κατάπαυση του πυρός στο Δυτικό Μέτωπο, προκειμένου να συγκεντρώσουν το σύνολο των δυνάμεων τους εναντίον των Σοβιετικών.