Βιβλίο
Masters of Metal
Τέσσερις δεκαετίες σκληρού ήχου

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Τοπιντζής
Αθήνα
Οξύ - Brainfood
Αριθμός Έκδοσης: 1
2010
σ. 144
Σχήμα: 28χ20
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-436-314-8
Mad Books
Σημειώσεις: Εισαγωγή: Χάκος Περβανίδης.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 19.68€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 27-07-2011)
Περίληψη:

40 χρόνια Metal. Τέσσερις δεκαετίες μέσα στις οποίες κανένα άλλο μουσικό είδος δεν μπόρεσε να αντέξει στη φθορά του χρόνου και να συνεχίσει να εμπνέει αδιάλειπτα νέες γενιές μουσικών και οπαδών.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι το metal αποτελεί ένα κίνημα... ένα μουσικό κίνημα που με τον ηχηρό τρόπο του υμνεί όλα τα ανθρώπινα συναισθήματα μέσα από μια τεράστια γκάμα ιδεών και αντιλήψεων, πολλές φορές ακόμα και αντικρουόμενων, και παραμένει αγνό στην ολότητά του.

Αυτό οφείλεται στους οπαδούς, στους μουσικούς αλλά κυρίως στα ιερά τέρατα του χώρου. Στους καλλιτέχνες που κατάφεραν με το έργο τους να ανοίξουν ένα μεγάλο μέρος του μυαλού μας σε σκέψεις και αναζητήσεις που καμιά άλλη μουσική δεν μπορεί να εκφράσει καλύτερα, και έγιναν είδωλα όχι λόγω του lifestyle τους, αλλά λόγω της επίδρασης του έργου τους στη ζωή μας.

Σ' αυτούς είναι αφιερωμένο το λεύκωμα που κρατάτε στα χέρια σας, στους "masters of metal", που έκαναν τη μουσική αυτή έναν από τους σημαντικότερους κώδικες παγκόσμιας επικοινωνίας.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Αλέξανδρος ΣτεργιόπουλοςMasters of Metal"Ελευθεροτυπία"/ "Βιβλιοθήκη"62118/9/2010