Βιβλίο
Οδηγίες, προβλήματα, υποδείγματα για οικονομοτεχνικές μελέτες


Αθήνα
Σταμούλη Α.Ε.
2010
Ημερομηνία Πρώτης Έκδοσης: 2000
σ. 484
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-351-827-3
Κυκλοφορεί
Τιμή: 49.49€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 25-06-2010)
Περίληψη:

Σ' αυτό το βιβλίο ο αναγνώστης μπορεί να βρει πλήθος πρακτικών απαντήσεων σε θέματα που άπτονται των οικονομοτεχνικών μελετών. Οι απαντήσεις παρουσιάζονται με τη μορφή οδηγιών για την εκπόνηση των μελετών, ως προβλήματα, ως μελέτες περιπτώσεων, ως υποδείγματα ολόκληρων κλαδικών μελετών, μελετών σκοπιμότητας και επιχειρηματικών σχεδίων.

Αυτά, με σκοπό να εμπλουτίσει ο αναγνώστης τις γνώσεις του και τις προσωπικές δεξιότητές του (ως φοιτητής ΑΕΙ ή σπουδαστής ΤΕΙ) ή να ενισχύσει τις ικανότητές του (ως νέος πτυχιούχος που ασχολείται ή θα ασχοληθεί επαγγελματικά με οικονομοτεχνικές μελέτες γενικά) ή να βελτιώσει τις αποδόσεις του στην εκπόνηση επιχειρηματικών σχεδίων ή κλαδικών μελετών ή μελετών σκοπιμότητας ή μελετών επεκτάσεως (ως σύμβουλος μελετητής) ή να μεγεθύνει τη συνεισφορά του σε θέματα λήψεως αποφάσεων σχετικά με νέες επενδύσεις (ως υπάλληλος επιχειρήσεων και οργανισμών) κ.λπ.

Το βιβλίο δίνει περιγράμματα για βήμα προς βήμα, μεθοδική προσέγγιση εκπόνησης μελετών, προβλήματα που αποτελούν αυτά τα ίδια μικρές ή μεγαλύτερες μελέτες περιπτώσεων, καθώς και υποδείγματα κλαδικής μελέτης, μελέτης σκοπιμότητας και επιχειρηματικού σχεδίου. Έτσι προσφέρεται ένα χρησιμότατο εργαλείο, που είναι και μοναδικό στη χώρα μας και διεθνώς.

Μαζί με το βιβλίο "Μεθοδολογία, Τεχνικές και Θεωρία για Οικονομοτεχνικές Μελέτες" (Σωτ. Καρβούνης, Εκδόσεις Αθ. Σταμούλης), αποτελούν ένα χρησιμότατο "πακέτο" για όσους ασχολούνται με οικονομοτεχνικές μελέτες είτε ως διδάσκοντες είτε ως διδασκόμενοι, είτε ως επαγγελματίες μελετητές ή ερευνητές.