Βιβλίο
Η χρονιά της ύαινας
Μυθιστόρημα

Μπραντ Γκίγκλι
Μεταφραστής: Γιώργος Μπαρουξής
Αθήνα
Σύγχρονοι Ορίζοντες
Αριθμός Έκδοσης: 1
2010
σ. 492
Σχήμα: 18χ13
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-398-325-5
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Year of the Hyenas
Ξένοι Συγγραφείς
Κυκλοφορεί
Τιμή: 16.66€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 01-07-2010)
Περίληψη:

Η Χέτεφρας, ιέρεια στις Θήβες της αρχαίας Αιγύπτου, δε θα καταφέρει να φτάσει ποτέ στον ναό του Όσιρη για να τελέσει το τυπικό της γιορτής του θεού. Ο Σεμερκέτ, γραμματέας Ερευνών και Απορρήτων, καλείται να εξιχνιάσει τις συνθήκες του θανάτου της και να αποκαλύψει τους ενόχους. Ακολουθώντας τα ίχνη τους βήμα βήμα, ο αφοσιωμένος αυτός υπηρέτης της αλήθειας θα βρεθεί αντιμέτωπος με πολιτικές δολοπλοκίες και ίντριγκες, που ως τελικό στόχο έχουν την ανατροπή του φαραώ Ραμσή Γ΄.

Τα αρχαιότερα δικαστικά πρακτικά της αρχαίας Αιγύπτου, που έχουν διασωθεί, μιλούν για τον μυστηριώδη θάνατο του Ραμσή Γ΄ και τη διαφθορά του περιβάλλοντός του. Με αφορμή αυτά τα ιστορικά γεγονότα, ο Μπραντ Γκίγκλι υφαίνει τον καμβά μιας πρωτότυπης και συναρπαστικής ιστορίας μυστηρίου, που εκτυλίσσεται στην αρχαία Αίγυπτο, την εποχή της ακμής της.

"Πλοκή ασυνήθιστη με ιστορικό ενδιαφέρον και αυθεντικές, πολιτιστικές και κοινωνικές λεπτομέρειες για τη ζωή στην αρχαία Αίγυπτο".
(Library Journal)

"Ένα ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό και ασυνήθιστα συναρπαστικό θρίλερ σχετικά με τα γεγονότα που οδήγησαν στον θάνατο του Ραμσή Γ΄, ο οποίος παραμένει μυστηριώδης και αδιευκρίνιστος ως σήμερα".
(Chicago Tribune)