Βιβλίο
50 μέρες που άλλαξαν τον κόσμο

Hywel Williams
Μεταφραστής: Μαίρη Καραχάλιου
Αθήνα
IntroBooks
Αριθμός Έκδοσης: 1
2010
σ. 271
Σχήμα: 28χ21
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-6680-87-8
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Days That Changed the World
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 28.09€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 22-03-2013)
Περίληψη:

O ρους της ιστορίας κυλάει βαθιά και συχνά περνάει απαρατήρητος κάτω από τους ελαφριούς κυματισμούς της καθημερινότητας. Αλλά σε κάποιες περιπτώσεις, οι κυματισμοί αυτοί αποκτούν δυσθεώρητο ύψος, και τα γεγονότα μίας και μόνο μέρας μπορούν να αλλάξουν,το νόημα της ανθρώπινης ιστορίας, του παρελθόντος, αλλά και του μέλλοντος.

Τέτοια γεγονότα αποτελούν το θέμα του βιβλίου Οι "50 ημέρες που άλλαξαν τον κόσμο". Κάποιες από τις ημέρες που περιγράφονται εδώ σηματοδοτούν το τέλος μιας εποχής, ενώ κάποιες την αρχή μιας άλλης. Πολλές από αυτές είναι αιματοβαμμένες, άλλες σημαδεύτηκαν από καίριες αποφάσεις ή ανακαλύψεις που άλλαξαν για πάντα τον κόσμο. Όλες τους όμως είναι ανεξίτηλα σύμβολα της εποχής τους.

Η ιστορία ξεκινάει σχεδόν 2500 χρόνια πριν, στις 28 Σεπτεμβρίου του 480 π.Χ., όταν οι Αθηναίοι κατατρόπωσαν τον περσικό στόλο στη ναυμαχία : της Σαλαμίνας. Αν οι Πέρσες είχαν επικρατήσει τότε, ίσως σήμερα να μην είχαμε ακούσει τα ονόματα του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη ή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η δε δημοκρατία μπορεί να μην υπήρχε καν ως έννοια. 50 τέτοια νεγονότα, με αποκορύφωμα την 11η Σεπτεμβρίου 2001 και την καταστροφή των Δίδυμων Πύργων της Νέας Υόρκης, απαρτίζουν αυτό το περιεκτικό και συναρπαστικό χρονικό της ανθρώπινης ιστορίας.