Βιβλίο
Σύγχρονα θέματα της ελληνικής και διεθνούς οικονομίας

Παναγιώτης Λιαργκόβας
Αθήνα
Σταμούλη Α.Ε.
Αριθμός Έκδοσης: 1
2010
σ. 217
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-351-820-4
Κυκλοφορεί
Τιμή: 20.09€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 07-07-2010)
Περίληψη:

Όλοι γνωρίζουμε ότι η ελληνική οικονομία χαρακτηρίζεται από ιδιαιτερότητες. Όμως, είναι σπάνιο στη χώρα μας να διεξαχθεί συζήτηση για τις ιδιαιτερότητες αυτές με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις. Έτσι, λόγου χάριν, όλοι θεωρούν ότι φταίει η ελεύθερη αγορά όταν αυξάνουν οι τιμές σε διάφορα είδη ή υπηρεσίες, ενώ στην πραγαματικότητα επικρατούν ολιγοπωλιακές συνθήκες, δηλαδή δεν λειτουργεί η ελεύθερη αγορά.

Στόχος του βιβλίου είναι συμβάλει στον δημόσιο διάλογο και την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με σημαντικά οικονομικά ζητήματα που αγγίζουν την καθημερινότητα, όπως η πολιτική μεταρρυθμίσεων για την έξοδο από την κρίση, η καινοτομία στις επιχειρήσεις, η μεταναστευτική πολιτική, η δημογραφική συρρίκνωση, η σχέση παγκοσμιοποίησης και φτώχειας κ.ά.

Στους αποδέκτες του βιβλίου συγκαταλέγονται όλοι όσοι ασχολούνται με την οικονομική ανάλυση της καθημερινότητας, ερευνητές, δημοσιογράφοι, πολιτικοί. Ταυτόχρονα, το βιβλίο αυτό απευθύνεται και στο ευρύτερο κοινό, που δεν έχει ειδικές γνώσεις, αλλά ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για την ελληνική και τη διεθνή οικονομία.

Κριτικές - Παρουσιάσεις: