Βιβλίο
Χρονικό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών
1910-2010

Επιμέλεια: Χρήστος Αθ. Μούλιας
Πάτρα
Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών
Αριθμός Έκδοσης: 1
2009
σ. 188
Σχήμα: 23χ24
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-89537-3-4
Σημειώσεις: Χαιρετισμοί: Ανδρέας Φούρας, Δήμαρχος Πατρέων, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, πρόεδρος Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών και Δημοτικού Συμβουλίου.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 20.19€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 19-07-2010)
Περίληψη:

[...] Το χρονικό της Βιβλιοθήκης, με τη θαυμάσια καταγραφή του από τον κ. Χρήστο Μούλια, προσφέρεται σαν μια αφήγηση πάνω στη ζωή της Πάτρας. Εδώ υπάρχουν οι ισχυροί δεσμοί σημαντικών παραγόντων της πόλης με τη Βιβλιοθήκη και το έργο της, εδώ υπάρχουν και οι δυσκολίες μιας τοπικής κοινωνίας με λιγοστούς πόρους μα πάνω απ' όλα ξεχωρίζει η σχεδόν συγκινητική πίστη στη μορφωτική αποστολή μιας δημόσιας βιβλιοθήκης. Είναι πολλαπλά ενδεικτικό ότι προσωπικότητες όπως ο Δημήτριος Γούναρης, ο Ανδρέας Μιχαλακόπουλος και ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος κατέλειπαν τις ιδιωτικές βιβλιοθήκες τους στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών. Όπως επίσης πρέπει να μνημονεύσουμε την περίπτωση των αδελφών Μιχαήλ και Φωκίωνος Κόλλα που δώρισαν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη ακίνητο πολύ μεγάλης αξίας.

Ο βίος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης υπήρξε άρρηκτα συνδεδεμένος με τη ζωή της πόλης και των ανθρώπων της. Κι αυτή τη λαμπρή παράδοση καλούμαστε να τη συνεχίσουμε δημιουργώντας τη Βιβλιοθήκη του μέλλοντος. [...]

Ανδρέας Φούρας, Δήμαρχος Πατρέων

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Χαρίκλεια Γ. ΔημακοπούλουΗ Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών"Εστία"24/7/2010